Как да направим професионален сешоар за стайлинг на косата

Перфектно оформена и стриктно дисциплинираната коса въплъщава изискан шик. Тя е мечта за повечето жени. Ето, защо две от три дами използват какви ли не средства, за да постигнат желания ефект, подлагайки косите си на какво ли не. Всичко това е лесно-постижимо с правилното сушене. Ето и няколко ценни съвета, как да превърнем косата в подредена прическа сами и у дома:

Необходими приспособления:

Качествен и мощен сешоар – той трябва да е с достатъчно силна топла струя и защита на косъма. Повечето съвременни модели сешоари са съобразени с тези критерии и се доближават до използваните в професионалните фризьорски салони.

Подходяща четка за коса – за предпочитане е да бъде с естествен косъм. Големите четки за коса са идеални за дълга и гъста коса. Средният размер четка за коса е подходящ за всеки тип коса и позволява повдигане на косата от корените, за да се създаде обем. Най-малкият размер четки са лесно оформящи косата във вид на букли и къдрици. Плоските четки за коса служат за перфектно изправяне и изглаждане на косъма, без да се налага дълго третиране със сешоар или преса за коса. Всичко според нуждите на косата.6

Подготовка на косата – за да помогнете на сушенето на вашата коса, предварително трябва да я обработите. За целта използвайте нужните продукти за грижа по косата. Изглаждащ шампоан, балсам, спрей антифриз (против начупване), серум, маска, с изправящ ефект и омекотяващ спрей предпазват косъма от изсушаване, цъфтеж и загуба на влага. Тези продукти са верни съюзници срещу необузданата коса и бързо я оформят, без да третират излишно косъма.

Внимание: Здравата и жизнена коса е по-лесна за „обработване“ и манипулация. Тя заема бързо желаната форма. Обратно на нея, не подхранената и недостатъчно угрижвана коса е подложена на външни и вътрешни агресори. В нея често липсва себум и тя започва да цъфти, да се къса и дори да пада.

оформяне на коса, прически, грижа за косата

Трикове за подобряване състоянието на косъма – съвсем малък е броят на жените с изцяло права и гладка коса. Дори при професионалното оформяне не се изключва начупване след няколко часа или при силна влага във въздуха. За да се постигне максимален ефект на изправяне е необходимо да се използват правилните стилизанти за коса, според типа коса. Те се нанасят преди започване на процедурата по оформяне на прическата и преди самото сушене. Ето и няколко съвета:оформяне на коса, прически, грижа за косата

Къдрава коса – то тя и лесно се дехидратира. Фина е, затова не пропускайте да подхранвате с маски за коса, в състава с масло от зехтин, жожоба, карите. Трябва да се нанася поне един път седмично.

Оформяне на косата – избягвайте да го правите на суха коса. Добре е да се прави на чиста, току-що измита с шампоан коса, изплакната в хладка вода, с цел да се затворят порите на косъма и косата да е подсушена.оформяне на коса, прически, грижа за косата

Какви стилизанти и продукти за коса да използвате – не икономисвайте от стилизиращите продукти. Съвременните формули „укротяват“ и най-непослушната коса. Те са достатъчно добри и са съюзник на съвременната прическа. Те помагат косата да запази перфектната си визия за по-дълго.оформяне на коса, прически, грижа за косата

Когато виолетовият цвят преминава в червено – животът е пълен с цветове. Червеният цвят за косата дарява енергия и страст. Той е смел цвят, които много дами избират, не само, за да прикрият старостта, но и за да вдъхнат духовна красота. Така парфюмът въплъщава страстта на пламенната жена, която никога не се отказва от надмощието си. Ароматът събужда сетивата с отличителното си ухание, а цветът ни изпраща сигнали за възхитително пътешествие отвъд представата за земна красота.