10 женски прически

Чарът на всяка дама от край време се крие в дългата коса. И въпреки това модните тенденции са везната, която определя актуалността на даден тип прическа.

Актуалните прически от летния сезон дават възможност на всяка жена да изрази себе си, без да нарушава личните предпочитания и желания и въпреки това да е на гребена на модната вълна.И като споменахме, колко важна е дължината на косата за жените и в новия сезон тенденциите сочат прически стил дълги коси.

Женствеността без граници няма край за дамите отглеждали живи, свежи и здрави коси, но и за лейди с по-къси коси има модни предложения в разгара на новото лято.

Както повечето от вас ще се замислят косата е една от ценностите ни, която малко сме склонни да жертваме за благото, та макар и на модата.

Хубаво е, че модни идеи има дори, когато става дума за къси прически, а нашата коса е с дължини от 30+ см. Сред предимствата на дългата коса е, че винаги може да я прикриете, вържете и намалите, без да използвате ножица.

Women's hairstyles

И сякаш не излизащи от мода са идните прически:

  1. Ниска конска опашка – подходяща прическа за деловата дама. Прическата подхожда на жени с различни форми на лицата и наред с това може да прикрие много недостатъци от лицето.
  2. Гладко права коса – дори за дамите с къдрици в последните няколко години като фаворит се заформиха прически с идеално прави кичури. Постарайте се и в новото лято да запазите гладкостта на косите си.
  3. Бретон – или прическата, която не остарява е тази с къс и прав бретон. Дали обаче имате достатъчно смелост да го направите и сили, за да го поддържате. Избора на тази прическа остава само във ваши ръце.
  4. Прическа Небрежна – изглежда сякаш сега ставате от леглото, но не е свързана със занемареност. Тази прическа се нуждае от чистота, блясък и мекота. Всичко останало е до усещане за сексапил.
  5. Прическа с нисък кок е подходяща за официални или ежедневни събития. Изисква оформяне на нисък, до врата кок и път в средата;
  6. За тийнейджърите и не само, за всяка дама, която се стреми към младежки вид е прическа с мокър ефект. За нея са нужни стилизанти и свободен дух за импровизации;
  7. Къса прическа тип „Мъжки фасон“ не е сред най-актуалните, но ако ви допада винаги може да направите желаната и модерна визия с небрежен бретон и добър фризьор;
  8. Екстравагантна прическа – това е прическата, която позволява най-голяма свобода и наред с това е провокираща погледите. Може да е различна с цвета или формата си, но определено крещи: „Погледни ме“. Тази прическа е предимно тийнейджърска и дива;
  9. Прическа с аксесоар, било то диадема, лента или шнола. Тази прическа може да е идеалния завършек на всяка визия. Лентите за коса в новия сезон придават идеален ретро стил и женственост на всяка модерна дама;
  10. Прическа плитка е била и ще бъде винаги една от най-модерните сред дамите. Тя претърпява все по-големи развития, като с всяка изминала година става по-сложна, но все така предпочитана и обичана сред дамите.