Как да отслабна

Как да отслабна

И вие сте дама и сте изправени пред дилемата: „Как да отслабна“… Нека ви споделим, някои тайни за бързи диети и въпроса как да отслабна ще има своят ключ към успеха.

Какво не знаем за отслабването – топ истини и заблуди

Повечето разбирания за отслабването се базират на „лесните“ решения. Истината около свалянето на излишни килограми се корени не толкова в лесно и трудно стопяване на мазнините. Тя се свежда до правилен начин за постигане на желаното тегло.

Бързи диети има много в наши дни. Резултатът от тях голяма степен е свързан с информираност и постоянство. За тях медицина, диетолози и фитнес инструктори обединяват усилия, за да представят достъпно информацията до всеки.

Ето и една част от топ правилата за това Как да отслабна сама:

Всичко за отслабването:

Въпреки, че отслабването е продължителен процес, той изисква жизнени навици, съобразяване със собственото тегло, съобразяване с възрастта, редовни медицински прегледи, консултации с диетолог, физиотерапевт и фитнес инструктор.Как да отслабна

Много хора на практика заобикалят тези условности, приемайки някоя нова диета за 100% успешна и истина.

[bctt tweet=“Чудесата обаче са само в приказките и за кратко време, без много усилия, едва ли някой може да пожъне резултат.“]

Как да отслабна у дома

Митове около отслабването:

1. Ще отслабна за 3 дни

Както наднорменото тегло не може да се натрупа само за една нощ, така и отслабването не може да има ефект мигновено. Специалистите съветват, че дори случаите, когато кантара показва рязък спад в телесната маса, това не е реална загуба на килограми, а само загуба на задържани води. Дехидратирането е друг проблем, които често лежи в основата на много инициатори, решили да отслабват на база общи познания.

2. Гладът е най-лесният начин за отслабване

Ниско калоричната храна не може да се приема твърде дълго време. Когато организмът е подложен на ниско въглехидратна диета за неограничено време, тялото се нуждае от енергия. И когато изчерпи запасите, започва да консумира от мускулната маса. Именно това, обяснява йо-йо ефекта и защо след рязко отслабване идва напълняването.

3. Излишните килограми се свалят с екстремни тренировки

Този вид тренировки изискват специален хранителен режим. Такъв се назначава само от специализирано лице. Съчетава се успоредно с диета и спорт. По този начин, рискът от увреждане на органи се свежда до минимум. Екстремните тренировки често са бъркани със здравословна физическа активност. Последната е основно – кондиция, здравословно състояние и възраст.отслабването

4. Не може да се отслабне само с разходки

Според най-нови изследвания е доказано, че точно най-бавното ходене допринася метаболизма, въпреки по-малките стойности на калории. Учени от шведската Каролинска клиника препоръчват разходки в рамките на 40 минути дневно. Важно в стила на бавното ходене е да се ходи ритмично, без натоварвания, без спирания и всеки ден.

5. Ефикасна диета е само радикалната програма за отслабване

Разумното сваляне на килограми се крие в постоянството. С ,алки промени в начина на живот може да се желае много. Стъпка по стъпка, те могат да се свалят трайно много повече килограми от бързо свалените за кратко време и с обратен ефект.

Въпреки, че със захлаждане на времето все по-малко хора се замислят за наднорменото тегло и отслабващите процедури, спорт и диети остават в графика за пролетта. Избрахме да насочим внимание, именно към тази така дискутирана тема, която е голяма заблуда за много от нас:

Грешки за това Как да отслабнем

Пропускът на хранения води до отслабване

Колкото по-често, толкова по-добре. Дори диетите за отслабване сочат, че малките порции и честото похапване са по-здравословни и ефективни, отколкото един път или два приема дневно с обилни порции храна. Диетолозите съветват храната да се приема по пет пъти на ден в малки количества.

От хляб и въглехидрати се напълнява

Зърнените храни са здравословна и необходима за човешкия организъм храна. Ето, защо специалистите препоръчват такива храни като хляб и други тестени изделия да се изключват, само в случай на алергии или заболявания. Те дават на организма важните му въглехидрати и затова е добре да се приемат в умерени количества, а не да се махат от менюто.

Маргаринът е по-здравословен от маслото

Маргаринът, за разлика от маслото съдържа вода и хетерогенно масло с консерванти, оцветители, ароматизатори и изкуствени, а не естествени витамини. Всичко това обяснява кой от двата продукта е препоръчителен за отслабване и кой трябва да бъде игнориран.

Приемът на течности води до качване на килограми

Водата няма калории, но е много важна и участва в хидратирането на организма. Жадният човешки организъм приема по-големи количества вода. Ето, защо при диета за отслабване се препоръчва една водна чаша, преди основното хранене.

От снаксове и чипс се напълнява

Пълнее се от промишлени снаксове, чипсове, гризни и други, богати на наситени мазнини. На пазара за хранителни стоки има много здравословни продукти. Такива могат да се включат между храненията и да допринесат за отслабващия ефект. Сред тях са пресните ядки, сушени плодове, зърнени закуски, мюсли, овесени ядки и пр.

Здравословното отслабвана е скъпо

Същото се твърди и за здравословната храна. Уви, това не е вярно. Скъпи са екзотичните диети, които не гарантират 100% ефект от отслабването. Вашата диета за отслабване може да включва чистите меса, риба и био продукти. Те са не само полезни, но и помагат за отслабването на организма.

Не ям нищо, а пълнея

Бърза диета, не води до бързи резултати. За да опровергаят това твърдения, група учени направили експеримент с участници. Тези, които се придържали към подобно твърдение били помолени, всяка хапка, която посягат да сложат през деня в устата, да събират в тенджера. В края на деня се оказало, че тенджерите били пълни, а участниците изненадани. Ето как с диета за бързо отслабване, може да постигнете огромни резултати. Е, разбира се и може да попаднете в омагьосан кръг, откъдето излизането ще е трудно.

разходки за здраве