Египет – екскурзия през зимата

Екскурзия Египет

Ако и вие сте от хората, които при първия есенен дъжд с носталгия си спомнят за лятната почивка, то има нещо, с което да върне слънчицето в дните си, казва се екскурзия до Египет!

Заповядайте с нас на пътешествие Египет сега!

Pyramids of Egypt

Какво да видите докато трае екскурзия до Египет?

Пирамиди, сфинксове, фараони – това са първите неща, с които всеки асоциира Египет. Екскурзията до това „лятно“ място не е само в  традиционните детайли. На това място също има ботанически градини, яхти, зоопаркове, при това насред пустинята.

Екскурзия в Египет

 

Гледки спиращи дъха и много емоционални преживявания в Египет – сафари с джип, яздене на камила, надпревара с бъги са само част от забавните неща за вършене на това място.

Egypt

Ел Гуна – позата още като египетска Венеция, Ел Гуна е малък курортен град. На него има множество вили и хотели и е само на 22 км. от Червено море. Площта на градчето се равнява на тази на Лондон. Хотелите и постройките са различни. Има и за по-заможни и за по-нискобюджетни туристи. Могат да се видят и къщи и вили на известни личности. В региона има болница, летище и аптека, всички създадени по европейски стандарти.

Hurghada Egypt

Хургада – става дума за късче райски острови разпръснати измежду кристалните води на Червено море. В миналото това място е било малко рибарско селце, а днес се слави като световна дестинация за туризъм. Тук има много добри условия за почивка, екскурзии и настаняване. Категорията на хотелите достига дори 7, а това, макар и нетипично за нас напълно задоволява и най-взискателните. Навсякъде се говори руски и английски, което премахва напълно звуковата бариера. Температурата на въздуха, през зимата достига 25 градуса, а на водата 22 градуса. Това е идеално за всички, които искат да избягат от нашенската мразовита зима.

Botanical island of the Nile

Ботанически остров на река Нил – това е като къс от Рая. На него обичат да се разхождат не само туристите, но и местните в почивни дни. За туристите на това място интерес събуждат над 100 вида палми. Освен това гостите могат да опитат червен или жълт чай и да се насладят на здравословните им качества.

Какво още да видите в Египет:

Sunset over the desert

Залез над пустинята – струва си да се види и ако нямате късмета да ви завали дъжд, то поне може да усетите силата на пясъчна буря.

egypt, камили, пирамиди, фараони

Зоопаркът на камила, която води през пустинята е незабравима атракция.

Може да ловите риба, да се возите на яхта за туристи, може да посетите плаж, да се разхождате по улиците на градовете или да  яздите камила в пустинната.

Sphinx-Essences-of-Life-Retreats

Всичко във Вашата почивка зависи от вас и вашата нагласа. На прибиране от Египет, неминуемо ще сте запечатили трайно спомени за култура, традиции, тишина и неща, които няма да видите никъде другаде.екскурзии в Египет