101 съвета как да водим здравословен живот

здравословен живот

Свят на високи технологии, трафик от всевъзможен транспорт, химия във всяко нещо, нивото на вредни слънчеви и магнитни облъчвания непоносимо високи и къде остана място за здравословен живот?

Здравословен живот

Стресът в ежедневието ни е огромен, а храните, които приемаме, не са чак толкова натурални и истински, то тогава как да мислим и говорим здравословен живот?

И какво ни остава в един такъв свят, че да се предпазим поне, до колкото е възможно, че да запазим здравето си и нормалния начин на съществуване?!

Не е достатъчно, но поне малко съвети и помощ за здравословен живот ще разкрием само с няколко прости правила.

Ето, как да водим здравословен живот

 1. Ядки и семена, а така също млечните храни водят също до високи нива на здраво и силно тяло.
 2. Консумирайте храната по възможност веднага след приготвянето й, така ще приемете по-големи комплекси хранителни вещества.
 3. Здравословно е, когато приготвяте храните в стъклени и тефлонови съдове.
 4. Ленено семе, маслиново олио (зехтин), кокосово масло, масло от черен дроб на треска спомагат много за правилния и здравословен начин на живот.
 5. Приемайте пресни зеленчуци, плодове и сокове от треви. Когато правите сок в сокоизтисквачката стремете се да е на по ниските и скорости и да го консумирате веднага след приготвянето му. По този начин ще имате гарантирано и подсилвано здраве.
 6. Неутрализирайте киселините в стомаха с прах от черупки на яйца.
 7. Приемайте големи количества магнезий и минерали.
 8. За здравословния начин на живот и правилното храносмилане поддържайте червата с упражнения (спорт, ходене, бягане, клекове), разхлабващи храни.
 9. Не лягайте при включени електрическите щепсели покрай леглото.
 10. За да имате здрав сън и дълъг живот спете на матраци от естествени фибри.
 11. Спортувайте, разхождайте се и медитирайте сред природата. Няма по-добър приятел за човешкото здраве и правилния начин на живот от движението.
 12. Излагайте кожата на умерена слънчева светлина;
 13. Масажирайте всички части на тялото.

здравословен

Враговете на здравословния живот

Имайте в предвид, че врагове на здравословния живот има много. Сред тях с най-високи коефициенти са:

 1. Микровълнови печки, тефлоновите и алуминиевите съдове, които излъчват радиоактивни вълни.
 2. Загряване на храните, до точката на кипене, пържене или печене ги уврежда, а това никак не е здравословно.
 3. За начина на сервиране на храни от различен произход си има лесни правила и те са: киселите храни не трябва да са в допир с метални съдове, а мазните храни не се сервират в пластмасови съдове.
 4. Вредители на човешкото здраве и начина на живот са захарните и нишестени храни.
 5. Животни, които са угоени, не съдържат качествено и полезно месо.
 6. Анти здравословни храни са и мазните като олио, маргарин, мас; консерванти и изкуствени подсладители; изкуствени продукти; безалкохолни газирани напитки; алкохолни питиета.
 7. Сред най-големите бичове за здравословния начин на живот се нареждат пушенето, големите количества кафе, чай, лекарства. Те дори могат да са пагубни за здравето ни.
 8. Ако искате да живеете възможно най-здравословно не пийте флуорирана или не хлорирана вода.
 9. При симптоми на болни зъби посещавайте веднага специалист. Здравето на зъбите говори много за начина ни на живот и показва състоянието на всеки орган.

И както са казали старите и мъдри хора: „Здрав дух = здраво тяло“, а за да ги имаме трябва всичко да е в норми и граници.