Диета със сладолед

сладоледена диета

Как да отслабваме със сладолед – разпределете порциите така, че да сте сити през целия ден и да не лишавате организма си от ценни съставки. Единият начин е да хапвате на малки порции и на често, като за вечерята оставите най-голямата фунийка сладолед.

Другият вариант на сладоледена диета е във вечерната дажба да добавите плодове. Последните са с високи съдържания на фибри и фруктоза, те ще заситят за дълго организма, при това ще са леки за нощния сън. Това в голяма степен ще допринесе за редуциране на теглото.

Още ползи от сладоледена диета – заради сладостта сладоледа провокира по-голям прием на вода, а това за горещините е изключително важно. Така не само ще сваляте килограми, но и ще изхвърляте всичко вредно от тялото – мазнини, водни запаси, шлака, токсини. С диета на сладолед ще засилите организма, а в същото време той ще се чувства по-лек и изпълнен с жизненост. Липсата на глад, прохладата в летните горещини и леката вечеря преди сън ще ви накарат да забравите за глада или другата храна.

  1. Примерно меню за сладоледена диета:
  • Закуска – направете зърнен микс с кисело мляко и плодове. Може да хапнете и филийка пълнозърнест хляб, намазана с малко мармалад. Не се разрешават бисквити и други тестени храни.
  • Втора закуска – малък плодов сладолед може да направи всеки. Ето, защо не се размотавайте, а бързо нарежете няколко сезонни плода, залейте ги със сметана и ги пъхнете във фризера за 20 минути.
  • Обяд – салата от сезонни зеленчуци и протеини (риба или чисто филе от пиле). Пърженото е изключено.
  • Междинно хранене – плод по избор или шепа сурови ядки (бадеми, лешник или орехи).
  • Вечеря – полага ви се голяма порция сладолед с много плодове. С вечерята е разрешена чаша добре охладено бяло вино или розе.

сладоледена диета

Добър апетит на всички почитатели на сладоледа!