Топ митове за Азия

Индия, Китай, Тайланд, Малайзия, Камбоджа, Сингапур, Филипините, Бангладеш….Може да си позволите екскурзия до Азия и близкия изток, но дори самата мисъл за подобно пътуване ви притеснява.

Ето и 5 от най-големите митове, свързани с живота и пътуванията из континента, които може би ви спират да реализирате подобно приключение:

В Близкия Изток е твърде опасно – независимо в коя точка на планетата се намирате не бива да пренебрегвате здравия разум. Както в азиатските страни, така и навсякъде по света има опасност да стане грабеж, инцидент на пътя и пр. Разбира се ако сте решили да се разхождате през нощта по улиците на този континент е по-уместно да оставите ценностите в хотела. Независимо дали в Азия или на друга екскурзия е добре да си направите туристическа застраховка.

местни в Азия

На Азиатския континент почти никой не говори английски – в туристическите зони на Азия се говори английски навсякъде и в различна степен. Езиковата бариера едва ли ще е проблем, за когото и да е, стига да не е решил да изследва изолирани зони от континента. Често местните на Азия се стремят сами да улеснят комуникацията по възможно най-добрия начин.

шопинг в Азия

В Азия е много скъпо – разходите за храна, транспорт, нощувка в хотел ще зависят най-вече от степента на лукса, които изисквате.

  • В азиатските мегаполиси и известни курорти цените са много високи, но дори в претъпкан туристически район може да почивате изгодно. Вариантите са много, трябва само да откриете офертата, която в най-голяма степен ви удовлетворява. При пазаруването не забравяйте, че докато в МОЛ-ове и търговски центрове цените са фиксирани, по сергиите на пазари и из улиците може да се пазарите. Много вероятно е да свалите значително от началната сума за избрания продукт.

ГИД в Азия

Трябва да пътувате само с група – организираната екскурзия в група с туристически гид няма да навреди никому, но това съвсем не означава, че и сами не може да предвидите план за почивката си на това място. От хотела може да получите достатъчно информация за места и забележителности, които се намират в региона или да потърсите директно туристическа агенция, която да ви насочи. Вземете задължително и подробна карта на региона, ако възнамерявате сами да сте си ГИД на екскурзията из Азия.

Азиятска храна

В Азия не бива да се храните от улицата – факт е, че Азия е популярна с това, че приготвя специалитети с кучета, насекоми и котешко месо но това съвсем не означава, че всичко на 4 крака готвено. Купуването на храна от улични сергии не е с нищо по-различно от това в ресторанта. Дори обратното, на улицата може да видите как готвача приготвя храната и какво е нивото на хигиената му. Храната от улиците на Азия е много по-евтина, разнообразна и екзотична, а в някои случаи дори по-вкусна. Съществуват много местни деликатеси, с които Азия се помни.