Пътешествие до Мюнхен

Туризъм из Мюнхен

За почитателите на туризма, предлагам екскурзия до Мюнхен!

Един от най-елегантните градове в Европа носи името Мюнхен. Едно, колкото незабравимо пътешествие, толкова и динамично, съвременно и зареждащо с позитивизъм.

Град Мюнхен е най-южната дестинация на германските части. Завладяващ с немско качество и италианска артистичност.

Екскурзия до град Мюнхен би се отразила впечатляващо за всеки обичащ огромните метрополии.

Разположен в центъра на немската провинция Бавария, Мюнхен има 2 милиона жители и по размери се нарежда сред трите най-големи града в страната, следващ Беrлин и Хамбург.

Намира се в полите на Алпите и предлага изобилие от ски алпийски спортове за всички почитатели на зимните атракции. Тук е един от най-популярните ски-курорти Гармиш Партенхиркен, недалеч от границата с Италия.

Пътешествие до Мюнхен

През град Мюнхен минава и прелестната река Изар, която допълва прекрасно красотата на природните забележителности.

За туристите решили да посетят тази точка на света тук шопинг манията няма как да остане незадоволена. Най-модерните световни марки като Juicy Couture go Ed Nardy, могат да се зърнат и закупят от гигантските молове, като Fuent Hoefen, намиращ се на улица Theatinerstasse, Grace  на Karlsplatz.

Улица Maximilianstrasse

Величествена е най-голямата и луксозна улица Maximilianstrasse. Поместила дизайнерски марки като Chanel и Dior, Darling Frivole. Тук курортистите могат да се разнообразят с ретро мода и стилове от различните десетилетия на миналия век, да опитат прически на различни светски личности или да закупят аксесоари и антиквариат, или да поседнат в някой бар.

Кухнята в Мюнхен

Тук кулинарните специалитети са почти изцяло италиански. Тук в ресторанти и бирарии, могат да се дегустират баварски наденички или вурстчета, а „лате макиато“ да се отпие в Bar Comercial. За любителите на пица, резервация в “H’ugo’s” е добра идея, защото там местата никога не са достатъчни. За да се докоснете до битовата обстановка на Мюнхен и да вкусите от традиционни специалитети, посетете „Wirtschaus in der Au”.

Нощният живот на Мюнхен

За привържениците на нощния живот Мюнхен предлага страхотни изживявания в нощен клуб P1. Той често е резервиран само за частни партита и посетителите му са най-богатите и известни личности.

Не по-малко интерес буди нощен бар „Max & Moritz”, където могат да се поръчат и по-евтини напитки, а купона продължава до зори.

За посетителите на Мюнхен падащи си по хаос и електронна музика бар Baby и Gafe King, с вегетариански храни ще разнообразят престоя.

Екскурзия до Мюнхен

Наред с всичко споменато от светския живот на град Мюнхен, ето и малко информация за хотелите. За почитателите на изискан дизайн и тишина е La Maison, разположен в квартал Altschwabing, а в центъра на метрополии се намира хотел Falkentaun, предлагащ сравнително ниски цени.