Спорт вместо психотерапевт

Спорт вместо психотерапевт

Спорт вместо психотерапевт: как упражнението подобрява емоционалното състояние

Някои спортове могат да се използват като терапия, за да подобрят собствените емоционални проблеми и Спорт вместо психотерапевт да се превърне във второто ви амплоа.

Подобреното емоционално състояние, използва физически упражнения не само психотерапевт!

Хората, които не са мързеливи и практикуват спорт за настроение и здраве, са по-добри от тези, които са във фитнес залата.

Физическата активност, дори и в най-незначителна степен, помага на тялото, мотивира ума и кара да се отпуснете. Така, когато човек се занимава с физически упражнения или постигане на конкретна цел, тя работи за него като най-добрия психотерапевт. В допълнение, спортът помага за укрепване на волята, увеличава самочувствието и устойчивостта на стрес.

Спортът кара човек да е по-мотивиран и способен да работи, възстановява вътрешния баланс. Някои спортове могат да се използват като психотерапия над собствените емоционални проблеми, като в същото време допринася за сваляне на излишни килограми и оформяне на мускулите.

  • Стрес

Отрицателните емоции, съчетани с проблеми, могат да изиграят жестока шега на тялото, а от там да объркат цялото действие на организма. С тях, може да се отървете от стреса, самостоятелно или в група. Помагат още нлп техники за работа със страха. Основното нещо е, че избраната дейност, носи радост и удоволствие.

Видове спорт за справяне със стреса:

Плуване или водна аеробика:

Налягането на водата и температурните фактори балансират процесите на инхибиране и възбуждане в мозъчната кора. След прекарано време в басейна, хората стават по-балансирани и спокойни, емоционалният стрес намалява значително.

Езда за спорт:

Животните сами по себе си са едни от най-добрите антидепресанти, а конят е залог на отлично здраве и положителни емоции. Допълнителен плюс – по време на тренировка в конна езда е, че участват всички мускулни групи.

Йога:

Има релаксиращ ефект и помага да се концентрираш. С нея може да вкараш мислите си в ред и да изхвърлиш от ума празнота и тревоги. Днес не е трудно да се запише йога за майки с деца софия.

  • Неувереност

За тези, които нямат доверие в собствените си способности и възможности, въз основа на одобрение и приемане от други хора, живеят в приток на разочарование. Това нарушава дишането, обърква цялостния баланса у човек и често води редица по-сериозни заболявания със себе си.

Видове спорт за справяне с неувереността:

Тай-бо:

Това е комбинация от техники на бойните изкуства, бокс и танца, за да изработи цялото тяло. В залата няма нито боксови круши, нито противник, на който е възможно да се направят удари. Всички врагове тук са виртуални в главата ви. Класовете дават отрицателни емоции и комплекси, а самочувствието се увеличава.

Гимнастика:

Подобрява цялостната физическа форма, прави възможно разбирането на възможностите на тялото. Гимнастиката задава целите и помага да се справяме с пораженията, да развиваме умения за управление на времето, самодисциплина и решителност.

Стрелба с лък: 

Освен физическа сила, издръжливост и стабилна техника, за постигане на добри резултати. В този спорт са необходими ограничителни мерки, увереност и спокойствие.

Кроисфит:

В допълнение към добрата физическа форма, този вид обучение развива качествата на боеца – сила, увереност, гъвкавост, издръжливост. Комплексът от упражнения е проектиран така, че обучението да мотивира към нови постижения и да спомага за борба със слабостите. Тези класове са сложни сами по себе си, така че решаването им е вече предизвикателство.

  • Гняв

Тази емоция е полезна, тъй като помага да се реагира на ситуацията и да се намери бързо решение. Това може да започне с психотерапия онлайн и да се пристъпи към избор на спорт за бъдеща превенция.

Добре е да помните едно правило, а то гласи:

Както в гнева може да има болка, така и в отношенията, а когато на лице е гняв, човек може, дори да убие или осакати.

Не позволявайте гнева да надделява във вас, потърсете помощ при онлайн психотерапевт.

Видове спорт за справяне с гнева:

Ето защо дълбокото дишане помага при изпускане на пара. Човек, който често е раздразнен и ядосан е най-добре да потърси лек в подходящите за бойни изкуства.

Тай чи

То ще ви помогне за справяне с гневът. Ще научи към спокоен, приет и контролиран канал.

Айкидо:

Отличителната черта на тази практика е липсата на агресия и насилие. Айкидо помага да се развиват качества като самочувствие, уважение, доброта.

Муай тай: 

Помага да се „изтощи“ агресивността и раздразнителността, обучението носи мир и помага да се разгледа всяка ситуация от другата страна. Муай Тай развива сръчност, гъвкавост, бързина, координация, сила и дисциплина.

  • Скръб

Всеки се чувства тъжно, а това е полезно, но с умереност. Ако смятате, че меланхолията започва да ви покрива от главата до петите и депресията е почти на прага, започнете да действате. Пристъпете директно към психотерапевт онлайн. Изберете и най-добрите спортове, за да се справят с мъката. Те ще са в резултат на екипна или групова работа, в която искате да се движите много.

Видове спорт за справяне със скръбта:

Зумба: 

Този вид фитнес се нарича „танц на щастието“ – това е смес от аеробни упражнения и танцови движения под натискащата латиноамериканска музика. В ритмичния пас и карнавалната атмосфера, няма да има време за тъга. Те действат 100 пъти по добре от психотерапевт.

Волейбол:

Непрекъснатото движение и заетостта, за да не пропуснете топката на земята, правят волейбола един от най-добрите начини за борба с тъгата.

Батут: 

Скок на батута повдига настроението и жизнеността. Той е един от най-добрите начини за предотвратяване на меланхолията да порасне в депресия. В същото време ще подобри координацията и ще укрепи гръбначния стълб.

Бадминтон:

Прави много движение и взаимодействие. Това е доста активно, но в същото време релаксиращата форма на физическа активност. Допълнителен плюс на бадминтона е, че развива координацията, бързото мислене, гимнастиката за очите.

  • Страх

Страхът е инстинктивна реакция на заплаха за живота, когато вярванията са подкопани, когато почвата, на която стоите, вибрира и няма какво да се държи и да се чувствате в безопасност.

Най-лошият начин да се справите с фобии е да се хвърлите директно в страха. С помоща на психоаналитик може да прецените, до каква степен е развит у вас.

Може да скочите с парашут или да летите. Най-добрите форми на борба със страховете са онези, които само ще засилят вашето възприятие за сигурност.

Видове спорт за справяне със страха:

Скално катерене: 

Ще ви помогне да се научите да контролирате страха и да не изключвате предвидения път и нивото на вътрешния потенциал.

Джиу джицу: 

Процес на самостоятелно развиване способността да се устои на конкурентния натиск, както физически, така и психически. Той ще улесни справянето с всяка кофти ситуации, както и ще ни направи подготвени за неочаквани атаки.

Който и спорт да изберете безспорен е фактът, че той ще укрепи тялото без съмнение! Онези, които редовно упражняват физическа активност, могат да се похвалят с добър сън, апетит, кръвно налягане, силни мускули, мозъчната активност и добра работа на сърцето. В случай, че практикувате някакъв вид спорт, няма да се налага да посещавате психолог психотерапевт.

И въпреки всичко казано до момента, добре е също така да знаете психолог или психотерапевт ще ви е нужен за цялостно излекуване от психологическите хакове в живота.