Дамско облекло – избор и тънкости в стилизирането

В съвременния свят изборът на облекло е много разнообразен. Дизайнерите – работят в различни посоки. Предлагат всевъзможни варианти на кройки и модели, материали. От всички тях се произвеждат продуктите, изградени кройки, дизайн и стилове…

Следователно за всеки отделен случай е необходимо конкретно облекло. За работа, в ежедневието, на почивка, на тържествен повод или у дома, винаги трябва да сте облечени подобаващо.

Нека надникнем в дебрите на тази необятна Вселена – Модата в дамски облекла:

Видове дрехи

Съществуват много видове. Помислете за най-основните, които трябва да присъстват в гардероба ви:

– дрехи за всеки ден;

– дрехи за дома;

– специални дрехи;

– дрехи за работа в офис;

– дрехи за служители на организации;

– дрехи за спорт;

– дрехи за тържества.

Всеки модел е избран в зависимост от сезона. В зависимост от това кога ще се облича: през зимата, пролетта, лятото или есента.

Времето за избор на облекло също е от значение!

Каква рокля да носите в момента: сутрин, следобед или вечер. Има ли разлика и дали роклята е вечерна или за през деня.

Важно е да знаем още, за какъв повод ще се обличаме. Изборът е многостранен.

Ежедневни облекла

В живота на всеки човек има работни дни и почивни. По-голямата част от времето е необходимо ежедневно. Винаги искаме да изглеждам добре и удобно. Тук имате възможност да измислите своето изображение. Дали това ще е спортен стил дрехи, спортно-елегантни облекла, етно стил, ретро стил, авангарден стил, хипи, съвременен модернистичен, стилът на улицата и пр.

В зависимост от сезона, панталони, пуловери, клин и туника или може би тениска с къси панталони могат да са вашата темата. С нея да се чувствате модерни и стилни.

Дрехите не трябва да стягат и да пречат на движенията.

Те се избират индивидуално, според цвета на косата и очите и личните вкусови предпочитания.

Домашни дрехи

Дрехите за дома трябва да бъдат удобни за носене, лесни за обличане. В тях жената не бива да загубва женствеността си. Ето защо е невъзможно:

– Да ходите целия ден по пижама;

– Да се разхождате из къщата по халат;

– Да носите спортни панталони със скъсани колене;

– Да обличате стари мъжки тениски, които са загубили търговския си вид;

Може да изберете стилна рокля, подходяща с цвета и стила, дизайна и усета ви за стил в дома.

Специални дрехи

Те се носят само на работното място. Имат пряка цел. Сезонът е разделен на лято и зима. Възможно е да има различни направления:

– работа;

– медицински;

– за сектора на услугите;

– униформа;

– защитни;

– селскостопански;

– технически.

За да изберете тази категория трябва да знаете кое и къде ще прилага:

Работно облекло – това са гащеризони, костюми, изработени от много здрав материал, жилетки, якета, панталони, престилки и ръкави.

Това облекло служи за защита срещу щети, свързани с работния процес. То трябва да е здраво, със силни шевове, наличие на джобове, стандартен цветен и изискван вид.

За работа в лечебни заведения има специфично облекло. Лекарите, медицинските сестри, медицинските специалисти носят различни униформи. Те могат да бъдат костюми или халати, жилетки, шапки, ръкавици. Предимно бяло, понякога синьо или бледо розово.

Секторът на услугите се отнася за фризьорите, магазините, банките и други организации, които държат служители в стилна, практична, увлекателна униформа. Появата им е много важна. Това могат да бъдат специални престилки с различни кройки, в ярки цветове, стилни ризи, жилетки, костюмчета.

Работата в селското стопанство не е без значение. Облеклото за селскостопански цели трябва да отчита взаимодействието на пестициди. Съответно да е изработено от много здрави материали. Специални костюми, престилки и др. Всички те трябва да са много удобни.

Същото важи и за техническите дрехи, само трябва да помислите за запалимите моменти. Например: работата на заварчик изисква облеклото да е импрегнирано с огнеупорни материали.

Офис служителите могат да се носят с риза от памук с големи ръкави, дълги поли – молив, блейзер и панталони със стилна риза. Необходимо е да изберете такъв образ, който да изглежда елегантен. Не забравяйте правилата за облик и в бизнес стила. Роклята е само класическа. Полата трябва да е с дължината под коляното. Важно е да сте стриктни във всичко. Може да носите бизнес костюм. Дрехите трябва да са удобни.

За служители от различни организации – това облекло се приема от Хартата на организацията. Тя е предназначена да отличи своите служители от общата тълпа с марки. Например: костюм на администратор, барман или продавач. Тук най-често присъстващи са риза, жилетка, пола или панталон. Импровизациите са главно насочени в подбора на цветове.

Спортно облекло, най-важното условие е да не ограничава движението. То, трябва да е удобно за спортната натура. И за разлика от другите споменати по-горе видове тук стилът и видът се определят от самия спорт. Всеки спорт има свои екипи. Спортно-ежедневното облекло включва панталони – къси или дълги, тениска или потник, суитчър или яке, маратонки.

Тържествено облекло – тези дрехи са за различни приеми и вечери в ресторант. Може да отидете на театър или на изложбата. Всеки тип събития диктува законите при избора на дрехи. За луксозни приеми и големи зали, носете тоалети от скъпа материя.

За приеми през деня може да облечете коктейлна рокля, чиято дължина да е до средата на коляното.

На сватбата булката носи бяла рокля, а за гостенките бюстие с буйна пола, леко покриваща коленете е добър избор.

Ако отивате на театър може да се спрете на вечерна рокля, изработена от кадифе или плътна коприна.

Ако институцията е скъпа, трябва да облечете дълга вечерна рокля с диамантни висулки.

При откриването на изложбата е добре да се явите в затворен костюм от тъмни цветове с тясна пола.

От всичко казано по-горе е ясно, че дамската половина на човечеството, попада в голямо море от избор и възможности. За да останете на повърхността му, трябва добре да владеете плуването във водите на Модата. Тук от помощ ще са не само нашите насоки и съвети на модни дизайнери, но и магазин за пазаруване на онлайн облекла: https://mall112.com, с чиято помощ всичко ще става на мига!