Конна езда – упражнения за подобряване на позата

Всеки път, когато започнете нова физическа активност, било то нов спорт или нов режим на тренировка, трябва да се уверите, че сте в правилната физическа форма за това. Същото важи и за конна езда, която включва редица големи и малки мускули, включително рамене, гърба, бицепс и трицепс, вътрешни и външни бедрата и коремните мускули. Трябва да се работи по всички тези мускули, преди започване на конна езда.

Наличието на добра стойка, съвместима с конна езда, не само ви помага да поддържате добър баланс без да използвате юздите, но също така увеличава способността да управлявате вашия кон по време на езда. Ето няколко упражнения, които могат да ви помогнат да засилите и тонуса на мускулите, които се използват по време на езда.

Опъната скоба

Разходка по стълбите в дома и поза, която е най-близо до земята. Дръжте стълбище парапет и балансирайте тялото си на петите и на тъпанчетата на краката си. Бавно се простира тялото напред, докато понижавате петите и докато не почувствате разтягане в прасците. Задръжте до десет, преди да се върнете към първоначално положение. Това ще помогне да се подобри баланса и да се засили прасеца добре. След като сте практикували това упражнение известно време и се чувствате добре можете да опитате, без да държите парапета, но започнете от балансиране само за няколко секунди и след това увеличете времето постепенно.

Конна езда

Бедрата

Обърнете каучукова или синтетичен топка, най-малко с единия крак в диаметър и седнете на твърд стол с коленете перпендикулярно на пода. Поддържайте положението, до ръба на стола, докато бедрата ви са напълно извън него. Сега задръжте топката между коленете. Стиснете топката между коленете, следва преброяване до 15 и след това отпуснете. Правете това упражнение по няколко пъти на ден, докато държите топката в продължение на 15 секунди, става лесно. След това се увеличи до 20, 25, 30 и така нататък. Това ще увеличи способността ви да се мотаете повече на коня и да задържате кон с бедрата.

Коремни мускули

Силните коремните мускули са от съществено значение за добрата езда. В конната езда често се казва, че “доброто каране е коремна езда”. Това означава, че трябва да се възползвате максимално от коремните мускули по време на езда. Да коремните преси в продължение на пет минути от два до пет пъти на ден са чудесна тренировка. Може също така да се правят коремни преси с топка за тренировка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *