Конна езда – упражнения за подобряване на позата

Конна езда

Конна езда – спорт за цялата мускулатура!

Знаете ли всичко за екзотичния спорт – Конна езда? Нека ви разкажем някои неща в детайли:

Всеки път, когато започнете нова физическа активност, било то нов спорт или нов режим на тренировка, трябва да се уверите, че сте в правилната физическа форма за това. Същото важи и за конна езда, която включва редица големи и малки мускули, включително рамене, гърба, бицепс и трицепс, вътрешни и външни бедрата и коремните мускули. Трябва да се работи по всички тези мускули, преди започване на конна езда.

Наличието на добра стойка, съвместима с конна езда, ви помага да поддържате добър баланс, без да използвате юздите. Това, също така увеличава способността да управлявате вашия кон по време на езда. Ако нямате кон, може да видите за коне за продан и коне цена.

Ето няколко упражнения при езда. Те ще са ви помолезни да засилите тонуса на мускулите по време на езда. Тях може да практикувате във всяка конна база:

Опъната скоба в конната езда

Разходка по стълбите в дома и поза, която е най-близо до земята. Дръжте стълбище парапет и балансирайте тялото си на петите и на тъпанчетата на краката си. Бавно се простира тялото напред, докато понижавате петите и докато не почувствате разтягане в прасците. Задръжте до десет, преди да се върнете към първоначално положение.

Това ще помогне да се подобри баланса и да се засили прасеца добре. След като сте практикували това упражнение известно време и се чувствате добре можете да опитате, без да държите парапета, но започнете от балансиране само за няколко секунди и след това увеличете времето постепенно.

Конна езда

Бедрата при яздене на кон

Обърнете каучукова или синтетичен топка, най-малко с единия крак в диаметър и седнете на твърд стол с коленете перпендикулярно на пода. Поддържайте положението, до ръба на стола, докато бедрата ви са напълно извън него. Сега задръжте топката между коленете. Стиснете топката между коленете, следва преброяване до 15 и след това отпуснете.

Правете това упражнение по няколко пъти на ден, докато държите топката в продължение на 15 секунди, става лесно. След това се увеличи до 20, 25, 30 и така нататък. Това ще увеличи способността ви да се мотаете повече на коня и да задържате кон с бедрата.

Коремни мускули в конната езда

Силните коремните мускули са от съществено значение за добрата езда. В конната езда често се казва, че „доброто каране е коремна езда“. Това означава, че трябва да се възползвате максимално от коремните мускули по време на езда. Да, коремните преси в продължение на пет минути, от два до пет пъти на ден са чудесна тренировка.  Още упражнения за отслабване в талията вижте, като проследите линка. Може също така да се правят коремни преси с топка за тренировка.