Здравословни съвети за мъже

Здравословни съвети

Здравословни съвети за мъже!

Здравословни съвети за мъже са свързани с много аспекти от правилното функциониране на човешкото тяло. Ако някой ви е казал, че мъжете са също толкова суетни, както и жените, не ви е излъгал. Подобно на нежния, „слабия“ пол, силната половина на човечеството има сериозни поводи да се взира в огледалото.

Понякога проблемите провокират физически дискомфорт и дори се налага лекарска намеса, но понякога нещата са по-лесни, отколкото предполагате и са в тези здравословни съвети за мъже!

Ето и някои от най-наболелите проблеми и решенията им, чрез здравословни съвети за мъже:

Окосмяване по гърба и раменете – докато учените спорят по въпроса за произхода на човека, мнозина мъже не могат да се примирят с излишната „растителност“ по плещите. Проблемът може да се забави след подлагане на лазерна терапия. Друг по-достъпен метод е епилирането. Такова е по-евтино, по-болезнено и с временен ефект. Това не е толкова здравословен, колкото козметичен проблем, който в съвременните условия лесно може да бъде решен. Причисляваме го към решенията със здравословни съвети за мъже.

Бирено коремче – заблуда е, че шкембето на мъжа има пряка връзка с приема на бира. Достатъчно е само да не се храните правилно и биреното коремче е факт. У жените появата на „бирено коремче“ е рядкост, защото мазнините при тях се трупат в други области. Реално шкембето при мъжете крие опасности, смятат специалистите. Дълбоко под него се отлагат мазнини, които са признак за дисбаланс и причина за множество бъдещи заболявания – еректална функция, нарушена сърдечна дейност, атеросклероза и др. Добират новина е, че коремчето изчезва при прилагане на правилната диета и лишаване от излишната вода.

Олесяване – след 35 годишна възраст, косата започва да изтънява, а към 50-тата година липсата й е значителна. Това е нарушение на хормонална основа, а в 95% от случаите е генетично заложена. Днес съществуват много модерни фармацевтични средства за борба с този проблем. До тук не се изчерпват тези здравословни съвети за мъже. Олесяването може да бъде предотвратено и с операция за присаждане на коса.

Увеличение на простатата – това вече си е по-сериозен здравословен проблем, който трябва да отнесем към решенията със здравословни съвети за мъже. Хиперплазия на простатата се състои в доброкачествено увеличаване на жлезата на мъжката ре продуктивност. Често това състояние е бъркано с рак, но в действителност няма нищо общо. При мъжете над 60 години се наблюдава в 50% от случаите, а след 85-тата година при 90% от тях. Усещането е, че когато простатата започва да се увеличава, тя притиска пикочния канал и затруднява уринирането. Консултация с лекар в този момент е задължителна.

Загуба на слуха – мъжете губят слуха си почти 6 пъти повече от жените. Често това е пряко свързано с характера на професията им. Работа в мини, шуми цехове, служба в армията, работа с музика и пр. лежат в основата за преждевременна загуба на слуха при мъжете. Важно е да се използват специални наушници, които заглушават силния шум. Здравословни съвети за мъже обръщат внимание и на това да се проверява силата на звука и децибелите, дори от домашното стерео. Над 85 са вредни. Най-често слухът се губи незабелязано и е много трудно да се долови моментът, в който започва истинското оглушаване.Здравословни съвети