Движение за здраве

здраве

Движението е сила и здраве!

Всеки, кой осъзнае, че това, което прави с тялото си е огледало на външната му способност, сам по себе си ще осъзнае силата на движение за здраве!

Добре е да помните, че всяко едно движение е гаранция за по-дълъг и здравословен начин на живот!

Здравословен живот

Такъв е нужен, защото много от познатите болести – бичовете на века ще са лечими, а хармонията между хората и себеусещането ще са в едно друго измерение.

За целта е важно да се придържате към определен режим на здравословно хранене и dieti.
По този начин няма да страдате от високо кръвно налягане.

България здраве

Уви, не всички в България сме с нагласата, че физическата активност е равна на здраве.

За, жалост много пъти се срещаме с хора, при които нагласата към някакъв вид спорт е тема табу, а сама по себе си физическа дейност е възприемана като израз на дуализъм. И в този ред на мисли, настъпва истински конфликт на интереси между дух и тяло.

Днешното младо поколение разбира и осъзнава, че фитнесът е имидж за съвременния човек. Много пъти посещенията във фитнес залата се проявяват като признак за висок статус. Модерното общество осъзнава възможностите от физическа активност и спорт.

Здравословно е още:

Започвайки от класически бодибилдинг и изграждане на тялото, преминаваме през различните видове любителски спортове. Сред тях са каране на колело, еко туризъм и разходки, волейбол на плажа, футбол, тенис на маса, тенис на корт, плуване и стигаме до хармонични занимания свързани и с духа, като пилатес, тай чи и йога.

Науката, доказва многократно, че тренировката на тялото, подобрява, както психологичното разположение у човека, така и здравословното му състояние.

Така например, двете неща вървят ръка за ръка, а именно телесно и духовно могат да се комбинират у всеки човек. Към тях не бива да се пропуска и правилно хранене.

Често, в случаи на пренебрегване на едното, за сметка на другото се стига до соматични и психологични проблеми. И не е случайност, че негативните емоции, които не намират изход, се материализират под форма на различни болежки в човешкият организъм. В резултат, изведнъж човек заболява, било то със стомаха, сърцето, кожата и т.н. Започват проблеми и по отношение на кръвно налягане.

Движение за здраве в залата

Учените доказват, че постоянството във фитнес залата, води до положителни резултати още в самото начало. Дори, фитнес упражненията да не са дали видим резултат за трениращия, по отношение на килограми или извайване на тялото, самата тренировка, допринася значително, върху позитивният начин на мислене. Тогава е време да помислите и за разделно хранене отслабване.

И разбира, се тук изниква въпросът, какъв вид спорт да започна. Съществуват много видове, но това не значи, че всеки от тях е подходящ за нас. В случаи, че сте динамична и активна личност, то във фитнес залата винаги може да залоите на уредите с кардио натоварване и по-голяма тежест.

Движение за здраве с умерено темпо

Ако сте по-умерена и спокойна натура, то упражнения от типа на йога, гимнастики, бавно бягане са вашата стихия.

Като цяло спорта и физическата дейност се избират, според нагласата на човек. Ако не харесвате да правите нещо, разбира се не трябва и да го прилагате във фитнес програмата си. Насилствените и неприятни упражнения биха съкратили желанието за физическа активност.

Движение за здраве и dieti

Опитайте се, сами да откриете своят спорт и двигателен стил на физическа активност. Понякога и за тези, които никога не са тренирали няма да е лесно, но за целта има много специалисти, които с радост ще помогнат на всеки да влезе във форма. Тук на помощ могат да се явят и някои олиголементи. Съществуват и множество храни за отслабване, с които може да се освободите от излишните килограми. По този начин, по-лесно ще се движите и ежедневните задачи няма да представляват трудност.

И помнете, избирайки упражненията и движенията, които най-много ви допадат, вие не само ще се почувствате по-добре, но и ще опознаете себе си в дълбочина.