Зимна грижа за кожата – топ в козметиката

грижа за кожата

Зимна грижа за кожата – какво, как и по колко?

Зимата е прекрасна, ако я гледаме, през прозореца с чаша чай или топло кафе и положим достатъчно грижа за кожата!

Прекрасното време на годината ни радва с падащите снежинки, приличащи на скъпоценни „кристали“, които подчертават снега на слънчевата светлина.

Сега може да излезете навън и да играете в снега, да отидете на ледената пързалка, да се спускате с шейни или да карате кънки. Една малка студена приказка, която е добър начин да изразходите енергия, но и да изчервите бузите. Тогава, кожата може да започне да се  лющи или да усети дразнене.

Ето защо, дори и в момента кожата се нуждае от внимателна грижа. Желателно е да се използват естествени кремове и маски. Наскоро популярна натурална козметика с интензивна хидратация, представи своите иновации.

Топ в козметиката

Тя се отразява добре на кожата на лицето, подхранва с витамини, стабилизира водния баланс.

Грижа за кожата – през зимата е разделена на няколко етапа: почистване, защита и хранене. Почистването на кожата се прави най-добре с помощта на леки емулсии и гелове, а ефекта се долавя още при първо излага на силна намеса на природния феномен, студ и вятър. Опитайте се да забравите за сапуна поне през зимата. Това само ще изтощи сухата и вече напукана кожа. Вместо сапун може изберете тоници и лосиони, а в нощното шкафче винаги имайте под ръка млечен лосион или крем. В топлото време лесно може да избирате и някои сапун с приятен аромат и лека формула.

И не забравяйте, че трябва да се миете само с топла вода през зимата. Разбира се, всеки иска да предпази кожата от негативните ефекти на ниски температури, но много хора правят погрешно нещата. Те увиват в шала цялото лице, оставяйки пространство само за очите. Въздухът, който дишаме, остава под шала създава влага, като по този начин пряко предизвиква дразнене. В този случай, трябва да се използва защитно средство. Най-вече крем, който е с така наречената „защита“.

Зимна грижа за кожата – топ в козметиката

И този ред на мисли нека не забравяме за опасностите, които крие зимното слънце. То е толкова ярко, че изглежда, лятото е близо. Въпреки това, дори и през зимата слънцето може да има отрицателно въздействие върху кожата, така че трябва да се купуват тези кремове, които имат UV-филтри. И разбира се храната. Витамините за кожата са основният показател за свежестта, младостта и еластичността на кожата.

Основното нещо, което храните трябва да съдържат са витамин Е и А. Витамин Е предпазва от бръчки, витамин А се отразява на здравето на лигавиците и на самата кожа. Витамините от първия тип могат да бъдат намерени в ядки, пшеница, фасул, а от втори тип в рибеното масло, млечни продукти, яйца и т.н. Не забравяйте да използвате питателна маска за лице.

Научете повече и за медицина и козметика в битката със старостта.