Как да се освободите от миризмата на котка в къщата

Мнозинството смята, че миризмата на котешка урина в къщата е истинска епидемия и да се отървем от омразния „аромат“ може да има само едно решение. Това е да изведем котката от къщата.

Може би поради тази причина по-голямата част не посмяват да имат котка у дома. Притесненията, че коте може да доведе до неблагоприятна атмосфера в стаята са напразни. И в края на краищата, защо хората са толкова агресивни и се противопоставят на котките, като тяхната урина не се различава от тази на другите животни?

За успокоение на всички стопани на котки и котараци, бързам да кажа, че не е единственото избавление да изхвърлите котето на улицата.

Всъщност, проблемът с миризми, свързани с присъствието на котка в апартамента, имат собственици, които сами са безскрупулни и небрежни при почистване на тоалетната на котката. Поради лошата хигиена, някои елементи на урината могат да станат причина за бактериален растеж. Ако петната са много, миризмата се усилва многократно. Лошото почистване на отпадъци от котка създава специфичен „аромат“.

Вижте тук за изхвърляне на боклуци: http://obshtini.com/izvozvane-bokluci-sofiya/;

Защо в къщата мирише на котка?

Преди да решите да се отървете от миризмата на котка, трябва да определите защо животното предпочита да посещава най-неподходящите места. Според ветеринарни лекари, котките не искат да отидат до тоалетната в пространството, определено за тази цел, тъй като животното не е харесва нещата поднесени му на поднос. Самата тоалетничка, може да не отговарят на размерите на котка и тя да се чувства неудобно. Известно е, че кутията трябва да е с дължина от 1,5 пъти от дължината на животното.

В допълнение, някои домакини за удобство и поради неизвестни причини, предпочитат да поставят на тоалетната кутия право в коридора – най-многолюдно място в апартамента. Помислете като човек бихте ли искали да се облекчите удобно на най-общественото място?

Това е начинът, по който реагират котките на появата на място, където спокойствието и не миришещ терен са на разположение! Поставете тоалетната кутия в уединено, тихо и спокойно място. Най-подходящият вариант в апартамент ще бъде вашата баня.

Ако живеете в къща с две котки, уверете се, че всяко животно има своя тава. Не всички космати същества са готови да споделят банята си с другарите си. Последната добра причина, поради която котката може да се разтовари на грешното място – това е лошо почистената тава.

Котките са невероятно чисти животни. Те притежават добре развито чувство за миризма, достатъчно толкова, че да усетят качеството. Поглезете домашния си любимец, както почиствате своите терени.

Ако в къщата се появяват нови и непознати неща, които котката приема за заплаха на своята сигурност, тя може да реагира различни, непредвидено и странно за вас.

Ако в дома ви има нов диван и котката не го хареса, то много вероятно е да се изходи върху него.

За извозване на стари мебели, разгледайте тук: http://hamalski.com/prevoz-na-mebeli-i-bitova-tehnika/.

Животното не бележи територия, а се опитва да докаже на всички, че то е шефът. Между другото, този мотив играе роля, когато в дома идва непознат, а вашата котка уринира обувките му. Така тя ги маркира.

Има много емоционални котки, така че някои животни не могат да понасят обиди, наказания и други промени в семейството, където живеят. За да възстановите хармонията в къщата, отнема време. Не наказвайте вашата котка за трикове, по-добре е да се гали и похвала, когато тя отива в тавата. Котките предпочитат стабилност и спокойствие.

Миризма на котка

Разбира се, ходене до тоалетната на грешното място може да се случи, ако животното е болно. Ако котката е на много години, най-вероятно, има проблеми с незадържане на урина. Обикновено старата котка се опитва да отиде до тоалетната в предната част.

От друга страна района на етикета не може да се нарече ходене до тоалетната в пълния смисъл на думата. Ако животното леко ръси на някои места, без да прави локви. В действителност, това поведение е един от начините за привличане своята порода, но противоположния пол. Както е известно, в белязаната област има нестерилизирани животни. И това е миризмата на котка, която надминава всички други миризми в помещението, тъй като има специална тайна.

Начини да се отървете от миризмата на котешка урина

Може би вече сте чули за стерилизация на котки, но понякога маркировката може да запази този навик и след кастрация.

Някои котки имат разрешение от стопаните да излизат свободно навън. След периода на разгонване, те се завръщат у дома.

Друг ефективен метод е да се демонстрира превъзходство на животните. Разбира се, този вариант не може да се нарече класически, но опитните развъдчици на котки смятат, че само така можете да накара животното да отиде до тоалетната, където е необходимо.

Как да се освободите от миризмата на котка в къщата

Как да се докаже на животното, че той е собственик на къщата? Един от начините е, че след като се срещна котката на място на „престъплението“, да се хване за яката и да се задръжте за известно време в тази позиция. Гледайте очите на котката, докато тя изглежда далеч. Ако котката „премигне“ можете да забравите за това. Животното вече няма да ви взема на сериозно.

Ако се определи причината за котешки хаос, не забравяйте, че миризмата на котешка урина трябва да бъде премахната възможно най-бързо. В някои случаи, дори маркиране на мястото се превръща в голям проблем.

Кои от методите за премахване на миризма ви подхожда най-много, вие решавате. Всичко зависи от мястото, където е направена белята. Пресни петна лесно се премахват по хартия или тъкани, но ситуацията е по-сложна със стари петна. Във всеки случай, не забравяйте, че колкото по-слаба е миризма на котка на грешното място, толкова по-бързо ще се постигне успех в тази трудна материя.

Ако ви трябва фирма за почистване на мазета и тавани, намерете тук: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8/.