Украсете дома според Фън Шуй

украсете дома според Фън Шуй

Фън Шуй е ориенталски дисциплина, която води началото си от древната култура на древен Китай. Тя има за цел да хармонизира заобикалящата среда с жизнената енергия за всеки, за да се създаде най-добрата обстановка и благосъстояние на всяко място.

Това обяснява защо Фън Шуй е наистина ценен в предоставянето на важна информация за това как да проектирате, структура, напътства и обзавеждане на дома направете това в хармония с нейните древни и мъдри принципи. Това дава възможност да направите дома си „приятел“ на природата, но най-вече гостоприемен и подмладяващ за тялото и душата.

Преди да научите за принципите и как да пренаредите дома, вижте тези фирми в полза за:

FORI.EU – почистване на мазета и тавани;

SMETISHTE.COM – почистване на двор и парцел;

ХАМАЛ.BG – транспорт и товарни превози с хамали.

Какво е Фън Шуй?

Изкуството на Фън Шуй, носи много духовни фактори от древен Китай преди повече от четири хиляди години. Тази култура предлага същите принципи за домовете, за да бъде в хармония човек със себе си и с околната среда.

Фън Шуй буквално означава „вятър и вода“. Това са двата природни елемента, които ще променят света.

Фън Шуй е убеден, че всеки материал излъчва енергия и хармония на различни честоти. Последните са свързани с всичко, което се композира физическия свят, с помощта на цветовете, които принадлежат на електромагнитния спектър. Задачата на Фън Шуй е да се проучи как тази енергия взаимодейства с елементите, в съответствие с насоките, изложби, сезонни цикли и др ….

На практика, тази дисциплина ни казва, че в трудна ситуация, човек може да подобри своята реакция както физически, така и психологически, ако това е в домашна обстановка, пълна с положителна енергия и честоти. Поради тази причина, Фън Шуй, не се основава на текстове, но е един уникален набор от правила и дисциплини. Тя намира и точния баланс между Ин и Ян.

Петте елемента на Фън Шуй:

В допълнение към Чи и Ин и Ян, Фън Шуй силно вярва в петте елемента: огън, земя, вода, дърво и метал. Те са постоянно взаимодействие, създаване на цикъла понякога разрушителни, понякога продуктивна. Всеки от тези елементи и техните цикли, присъства в живота на всеки и може да повлияе качеството на живот. Фън Шуй се опитва да разбере как взаимодействието между тези елементи се извършва, за да се направи възможно най-голяма ползата. Всеки елемент има значение за човека:

Вода – яснота, свобода, емоции, еволюция на знания. Водата символизира крайната кариера.

Дърво – означава растеж, началото, храна, бизнес, богатство, добро здраве на семейството и растеж от духовна гледна точка.

Метал – представлява богатството и финанси. Символ е на пар екселанс на парите на земята. Това означава, корени, стабилност, солидност, у дома. Това е съюз между доброто и злото.

Огън – това е страст, действие, инстинкт. Той е символ на интелигентност, полезна за постигане на успех, както за любяща връзка, така и за брак.

Начало Фън Шуй цветове:

Цветовете във Фън Шуй са много важни, защото се проявят на Чи, жизнената енергия на материята. За да се чувстват добре в дома си, цветовете няма да бъдат избрани само според вашия вкус, но също така и в комбинация с материали и според някои конкретни принципи, които да дават точно смисъл на всеки цвят. В същото време, материалите трябва да са балансирани: например, ако в къщата, по-голямата част от обзавеждането е направена от дърво, това трябва да бъде балансирано с много метални мебели. Алтернативно, възможно е да се балансират присъствието на дърво с бял цвят, например, с тъканите. За щастливи цветове в къщата са жълти, червени и зелени.