Медицина и козметика в битка със старостта

Медицина и козметика са на мнение, а то е, че визията на нашите майки е значително по-добра от тази на бабите ни и единствената причина за това се крие в употребата на иновативните кремове за кожата.

Истина е и, че до наши дни нито една компания създаваща козметични продукти не е стигнала до такова доказателство, чрез цифри и видими резултати. Въпреки всичко съществуват изследвания, които сочат, че остаряването на кожата до голяма степен е в резултат на UV лъчите.

 • Техниките за ултразвуково саниране и дерматоксикация помагат това да бъде онагледено. Данните показват и каква ще бъде кожата след години, ако постоянно я излагаме на слънце, без предпазни средства.

Оказва се, че жените, които не използват anti-age козметика изглеждат с години по-възрастни от връстничките си, това заключват в твърденията на дерматолозите. Факт е и, че когато се оценява възрастта на жена, то околните са склонни да дадат и няколко години отгоре, в случай, че лицето й е покрито от бръчки, пигменти, сиви коси и фини бъчки около устните.

Главни съставки на козметиката, бореща се със застаряването, сякаш са свързани с уговорка да се ползват едни и същи съставни продукти.

В ексклузивните съставки влизат активни ингредиенти, които се срещат във всеки крем. Съставът и концентрацията им са насочени към конкретна възрастова група. Така например хората изложени на повече външни замърсяващи фактори, трябва да ползват едни козметични продукти, а тези, които най-често са подложени на стрес други козметични средства.

anti-age козметика

Ето и една част от списъка с най-често срещани състави в козметиката бореща се със стареенето:

 1. Хиалуронова киселина – тя представлява най-мощен овлажняващ агент.
 2. Ретинол – това е форма на витамин А, която допринася за заздравяване на тъканта на съединителните влакна и се бори с бръчките.
 3. Пептиди – това е синтезиран аминокиселини. Има ролята на аналогов боксит. Едновременно се грижи за колагеновите влакна и заздравява кожата.
 4. Плодови киселини – изравняват тена и изглаждат кожата.
 5. Антиоксиданти – борят се с окисляването и действат негативно на виншната среда.
 6. Ненаситени мастни киселини – към тях се отнасят мощните сили на Омега 3 и 6, а тяхното „гуру“ е открито от дерматолога и доктор Перикоун. Той самият създава технологията на този вид козметика и прибавя подходящата диета. Перикоун обявява омега-киселините за панацеята на стареенето и прави своя бум в откритията. Така аргановото масло се приема за еликсир на младостта.
 7. Витамин С – мощния антиоксидант благоприятства работата на колагена.
 8. Фитоестрогени – това са растителни екстракти, които понасят идеално на кожата. Те забавят процеса на остаряване и са много препоръчвани за жени в менопаузата, когато естествените процеси са силно намалени.
 9. Кофеин – бори се с тъмните кръгове по кожата, премахва отоците под очите и прави кожата по-жизнена.
 10. Хематит – това е минерал, който прави кремовете по-тъмни, той се грижи тъканите да са снабдени с кислород.
 11. Хидролизиран колаген и еластини – те подобряват епидермиса на кожата, правят я по-еластична и опъната.