Екскурзия в духа на Мароко

Екскурзия до Мароко

Планирате екскурзия в духа на Мароко?

Някъде там между Испания, Алжир, Западна Сахара, Средиземно море и Атлантически океан се намира екзотична дестинация, за която ви предлагаме екскурзия в духа на Мароко!

Заминавайки за тази страна, изпълнени с нетърпение и нагласа за нещо ново, няма как да не сте обзети и от чувство на страх… Все пак е ислямска държава.

И така започва нашето виртуално приключение изпъстрено с много цветове, аромати и музика.

Самолета каца на летището в Касабланка „Мохамед  V”. Казабланка е град на второ място по големина след столица Рабат на Мароко.

От летището пътя с кола под наем, до хотела е най-добър вариант.

Обиколка из Казабланка и Маракеш

По време на обиколка из екскурзия в духа на Мароко ще видите:

Град с цвят в мароканско червено. През X век, той е бил столица. Днес и от край време, е сборен търговски център и спирка за изминалите хиляди километри пътуващи кервани, кръстосана точка между Испания, Южна Франция, Сахара. Маракеш е сред най-предпочитаните градчета от туристи и холивудски звезди, като тук може  да се види един от най-именитите хотели с казино „Мамуня”. Централният площад „Джма ел Фна” е обявен за световна и културна ценност от ЮНЕСКО. Тук има смесица от различни култури, цветове, аромати и звуци. Климатът е сух и горещ, а усещането за друг свят силно изострено. Маракеш – градът от приказките на Шехерезада за 1001 нощ.

Исторически места, забележителности, екскурзия в духа до Мароко:

 • Каньонът, около река Дра – напомня за някогашното си съществуване и огромното количество вода изляло се през коритото, за да се образува тази изключителна гледка.
 • Изумителна гледка е къщата на Мажорел, построена и декорирана от световен художник. Сега тя е наследство на общината Маракеш. Превърната е в ботаническа градина и предпочитано място за посещение от туристите.
 • Прелестна е и Казбите, представлява крепост от кирпич, създадена на пустинно възвишение и служила за наблюдателница над движението на керваните, в тях са живели собственика на земята със семейството си, ратаите, робите и добитъка.
 • Стената на Фес, също не е за пренебрегване.Тя е старата столица на династията на Маринидите по времето, когато испанците изтласкват маврите към Южна Испания.
 • Неописуема е и гледката на каменната река разполовяваща на две селце, сгушено в планината Риф.
 • Джамията „Хасан II”, Казабланка е на второ място по големина след Масджид ал Харам в Мека и е най-западно разположената джамия в Африка.
 • Портите при влизането във всеки град са огромни, каменни и много цветни.

Символи от една екскурзия в духа на Мароко:

Мароканският чай, приготвен със запарка от прясна мента и подправен с портокалови цветчета и други билки, захар и много други.

 • Шарките по местни и ръчно тъкани килими се преплитат в цветова гама. Всяка от тях има своето значение.
 • Супа от охлюви, която се приготвя в казани и се продава на самата улица, също е едно от символичните неща за Мароко.
 • Интерес будят и огромните корита, в които се боядисват и обработват кожите. Гледката на толкова много съдове на едно място пълни с цветни течности, напомня приказка.
 • Арганът е друго традиционно за страната диво растение, от което се добива масло със специфичен цвят, използва се в кухнята и в козметиката. Маслото приготвено от него е доста скъпо (150 евро за литър). Отглежда се и се обработва само от ръце на мароканки.

Всичко в този свят е интригуващо, магично и опияняващо. Екскурзия в духа на Мароко ще ви покаже не само завладяващи места, исторически паметници, но и лицата на жителите.

А те, с големите черни очи навяват за тъга. Каква ли, всъщност е истината и какво се крие в душите им?!

Всеки, който има възможност да се докосне до този свят трябва да го направи.

Уникална държава, посещението, в която ще се таи в душите на зърналите я.

Научете и за императорските градове в Мароко!