5 заблуди за щастливата двойка

Съществуват множество твърдения и сентенции, за това, кое е правилно и кое не в любовта и как да сте щастливата двойка. Понякога да си от трета страна и да наблюдаваш е много по-лесно, от това да си потърпевш…

5 заблуди за щастливата двойка

И въпреки всичко, подбрахме няколко съвета от най-често случващи се ситуации във всяка двойка. Те могат да улеснят отношенията ви и да ви научат, как да живеете в хармония със себе си и с другия. Ето и тях:

„Прошка не е необходима“

Който каза: „отмъщението е сладко, никога не е вкусил от сладостта на прошката“. Любовта живее собствения си живот, но го споделят. Това изисква постоянна прошка. Любовта е търпение, оптимизъм, а понякога само прегръдка, която винаги има какво да каже. Но и прошката не се крие само в хубавите неща. Прошката е онова, което ни кара да премълчим, да преглътнем и да простим, в името на нещо по-добро.

„Нямам време за теб днес“

Ако пренебрегнем връзката  и тя ще ни пренебрегва. Бъдете благосклонни. Бъди приятел. Бъдете там за този, който е най-важен. Направете разлика. Отделете време, за да се грижите.  Покажете, колко специални са те. Направете нещо, което да провокира усмивка и светъл ден. Така помагате и на любимия и на себе си.

„Той/тя трябва да се промени за мен“

Това е най-голямата грешка, да повярваш, че има само един правилен начин и той е да те слушат, да говорят, да има разговор, да има връзка. Ако желаете само околните да се променят, а вие не, то значи не виждате истинската им същност. Не може да моделирате всеки и всичко, само заради себе си.

„Държа чувствата заровени в себе си“

Това е най-лесно, но така няма защо да се сърдите, ако и ответната страна го прави. Разкрийте се, покажете и кажете за това, което чувствате и усещате, независимо дали ви боли или просто обичате.

„Всички отношения могат да бъдат определени и поддържани“

Винаги е по-добре да си сам с достойнство, отколкото в една връзка, която постоянно изисква от жертва на лично щастие и самоуважение.

Понякога просто трябва да надрастем хора. Понякога просто трябва да приемем нещата такива и да продължим напред. Правете това, което можете, но не се самоубивайте и не се опитва да оправите непоправимото.

Вижте тези 6 неща, които щсатливите хора не правят.

Когато някой напуска живота ви е важно да освободите емоциите. Знаете дълбоко в сърцето си, че това не е край – това е едно ново начало. Това означава, че тяхното участие във Вашата история е приключило.