Ужас – бръчки

бръчки

Началото на почвата на бръчки е стряскащо за всеки, особено за дамите!

Ужас, бръчки!!! И, това е само началото. Всяка дама изпада в паника при появата на първите видими следи на времето, И макар да е невъзможно да се борим, срещу времето, бихме могли да забавим остаряващите процеси. Това може да стане, като се погрижим за кожата си.

Какво показват първите признаци на стареене

Първите белези по кожата ни напомнят, че времето оставя своя оттенък. Днес, обаче съществуват множество методи и адекватни решения за конкретни проблемни зони. Прилагайки ги, няма да върнем времето на зад, но бихме могли да забавим преждевременната им поява.

Когато сме много заети сутрин, дори след сън сме уморени, а кожата ни с всеки изминал ден губи свежестта и блясъка си. Трябва да сме на ясно, че причината за този вид идва от напрежението, стреса, безсънието. Всички те спомагат, порите да се запушват, да се появяват тъмни петна, кръгове в областта на очите и опъване на чертите ни.

Решението на проблема с бръчките се крие в подходящ крем, който да защитава епидермиса и да връща свежестта на тена ни. Продуктите, които употребяваме за кожата на лицата си трябва да са от естествени екстракти. Най-добре е да е природна козметика. Те трябва да съдържат протеини и да спомагат възстановителните и тонизиращи процеси в кожата.

Добрите козметични продукти трябва да са с известни нива на колаген в състава си и да спомагат за изглаждане на фините линии. Преди нанасяне на крем за лице, трябва да почистим и тонизираме кожата с подходящ тоник. Тоалетно мляко се използва след тоника, защото няма силата да почиства порите.

Когато правим често мимики

Появата на бръчки по челото, носа, очите силно може да се увеличи. Всичко се свежда до ежедневните повторения на гримаси, с които така сме свикнали да жестикулираме и показваме истинската си същност. Най-честата им поява е в зоната между веждите, около очите, по дължина на носа (тип усмивка). Движенията на мускулните и фибро области са причина за преждевременна поява на бръчки. Кремовете нямат сила да действат директно, върху мускулите, но могат да стимулират част от клетките. По този начин благоприятстват обновяването на тъкани, а това забавя процесите.

Как да спрем стареещия процес

Великият въпрос, на който всяка жена търси отговора. Ако още нямате бръчки, но искате от рано да се защитите от преждевременна поява, добре е да знаете, че след 25 годишна възраст трябва да използвате подходяща, качествена козметика. Такава, трябва да е прилагана в редовни грижи.

Провокира ли слънцето, появата на нови бръчки

Ако обичате да се излагате на слънце е добре да знаете, че той е най-големият виновник за появата на бръчки. Лъчите на слънцето атакуват ДНК клетките и епидермиса става нестабилен. В този случаи най-доброто, адекватно решение е да използвате кремове и продукти с UV защити. Наред с тях по козметичните магазини, аптеки, салони, ателиета могат да бъдат открити множество продукти борещи се с петната.

Наред с всичко до момента всяка себеуважаваща се жена, трябва да използва крем за деня и нощта, според типа си кожа. Профилактиката с почистващи, ексфолиращи, подхранващи и хидратиращи маски трябва да е ежедневна грижа. За областта на околоочният контур грижите трябва да са още по-специални.