Природна козметика

козметика от природата

Многообразието на козметични продукти за грижа на телата, техните ефикасни и полезни качества си остават запазена марка за всички форми на природна козметика.

Факт е, че натуралната природна козметика има невероятни свойства, а резултата от прилагането й е изумителен.

Ето и някои от най-добрите рецепти за грижа за цялото тяло, с тях може да сте уверена, че ще съхраните красотата си за дълги години.

  1. Използвайте лимон, за да има блясък косата ви. След измиване на косата с шампоан, поставете 2-3 капки лимонов сок, разтворени във вода. Облейте косата в последната фаза от измиването й и ще имате гарантирано блестяща, мека и ароматна коса.
  2. Направете маска с жълтък смесен с бадемово масло и бита сметана без захар. Намажете кожата на лицето, деколтето и шията и изчакайте 10 минути, отстранете с хладка вода. Маската ще възвърне хубостта и сияйния вид на кожата ви.
  3. За да бъде свеж погледа ви използвайте мед. Медът може да смесите с хладка минерална вода, до разтварянето му. Оставете да изстине в хладилника и с памучни тампони отрийте клепачите и очите. Оставете меда 10 минути да действа и изплакнете. Гарантирано е, че ще се избавите от уморения вид.
  4. За да бъде жизнена косата е добре един път седмично преди баня да я масажирате със зехтин.Масажирайте в корените на главата с помощта на кръгови движения и оставете да престои за 30 минути. Отстраняването става с помощта на шампоан.
  5. За чиста кожа разбийте малко пресни ягоди и добавете лимонов сок. Нанесете сместа на лицето и масажирайте няколко минути. Изплакването става само с хладка вода.
  6. За пилинг маска може да използвате портокал. За целта оставете кората му да изсъхне и смесете с овесена каша. Получената смес може да служи като ексфолиант, както за лицето, така и за тялото.
  7. Преди приготвяне на всяка една от описаните природни рецепти е добре да се снабдите с пресни продукти за целта. Добре е да имате в предвид и следните неща:

Козметиката от домашни условия, не може да се задържа за дълго и трябва да се извършва само в нужните количества.

козметика натурал

Ако решите да съхраните част от направените смеси, приберете ги в стерилни бурканчета и в хладилника.

И колкото и полезни, природните продукти също могат да предизвикат алергии. Добре е преди нанасянето им да направите нужния тест, както изискват и продуктите от козметичните серии. Теста се прави за 24 часа на малка част от кожата. Ако за това време не се появят нежелани реакции може да използвате природната маска и на по-големи площи.