Тонус с точков масаж

точков масаж

В дебрите на тонизиране с точков масаж

Всеки е чувал за чудодейните сили от точков масаж, но не всеки е имал възможност да се докосне до тях. Знаете ли, колко голям, здравословен и тонизиращ ефект има точковият масаж. С тази статия ще се постараем максимално полезно, систематизирано и изчерпателно да представим основни техники и моменти в точковия масаж.

Техники в точковия масаж

На първо място е техниката на този вид масаж. Тук си даваме обяснение как да масажираме. Най-добрата техника се извършва с върха и мекото на пръстите. Показалците изпълняват по-голяма част от процедурата. По китайската медицина, точките са в меридианите по човешкото тяло, а по тях протича положителната и отрицателна енергия.

Точков масаж се прави при пълно спокойствие и уединение

Силата на натиска, трябва да се ръководи от нуждата, а движенията са постепенни, като преминават от нежни към силни.

Наречена още акупресура, системата за точков масаж има такава сила, че само от докосване на точното място, може да усетите страхотно облекчение, заряд от енергия и сила.

Така например може да използвате точковият масаж в различни моменти от натовареното ежедневие.

Точков масаж за различни ситуации:

За добър сън, намерете вдлъбнатината между веждите и я масажирайте нежно. Там, където се намира третото око масажа, оказва невероятен ефект. Може да проверите за козметика от природата, която да съчетаете по втеме на масажа.

Ежедневният масаж може да подобри и възвърне загубения спокоен сън.

За да стимулирате дробовете е добре да масажирате двете ноздри в основата, това ще подобри приема на кислород и цялостното дишане.

За антистресова терапия може да приложите масаж по дължина на гръдната кост. Там се намира сплита на спокойствието, а това със сигурност ще ви разтовари от черните мисли.

Точков масаж „Врата към рая“

Така се наричат двете точки разположени на тила. С длани може да обхванете лицето от брадичката към врата и с палците да масажирате нежно двете точки. Тази техника помага при детоксикация на организма, а мускулите се отпускат и освобождават напрежението и стреса;

Точков масаж за облекчаване на болките в гърба трябва да ви направи някой друг. Показалец, палец и среден пръст се събират в едно и се открива вдлъбнатината на гръбначния стълб, разположена между двете плешки. Натиска се силно, а по този начин се освобождават токсините от тялото и мускулите релаксират от изхвърленото напрежение.

С масаж, срещу мигрена, можем да се справим като масажираме точките на дланта на ръката, разположени между палеца и показалеца. Ако страдате от ежедневен главобол, това е най-добрата техника да се избавите. Масажа се прилага енергично и многократно, през деня.

С тонизиране на тялото може да се заредите, чрез локализираната зона над коляното. Мястото се масажира много енергично, а ефекта е мигновен и по-цялото тяло.