Хидратация на кожата

Хидратация на кожата

Често жените усещат кожата си суха, а епидермиса раздразнен до болезнено. Появата на малки фини бръчици е силен стрес за всяка дама. Всичко това говори за по-добра хидратация. За да запазим еластичността на кожата, да съхраним младия и сияен вид трябва да се придържаме към някои основни правила.

На първо време трябва да въздействаме против природата. За да компенсираме загубата на влага, нанесена от вятъра, студа, цигарения дим и смога, се изисква ежедневна хидратация на кожата.

Хидратация на кожата с аниоксиданти

Съвременните продукти съдържат антиоксиданти, овлажнители и възвръщат тонуса на кожата, чрез съставките си. Антиоксидантите допринасят за неутрализиране на изключително неприятните за епидермиса свободни радикали. Овлажнителите в кремовете за хидратация спомагат влагата да се задържа по кожата. Възвръщащите тонуса съставки действат ободряващо и успокояващо на кожата.

На следващо място е да оценим нуждата от овлажняване за кожата. Хидратацията, която осигуряваме на епидермиса си безспорно е най-важният етап от грижите за лицето. Тя е гарант за добра форма и здраве. Безсмислено е да прекаляваме с подхранващи маски, възстановяващи продукти и тонизиращи съставки в кремове за лице, ако кожата не е достатъчно хидратирана.

Избор на добър хидратант

Идва ред на избора на добър хидратанта за нашата кожа. За постигане на желания резултат, е добре да нанесем хидратанта, върху леко влажна кожа. Добре е нанасянето му да се извършва след душ или вана, за да попие по-лесно. Преди сън също трябва да нанасяме хидратиращи продукти, защото по време на съня, кожата най-активно приема състава им. Добре е за хидратантни да вземаме богати на слънцезащитни фактори FPS 15. Те са достатъчно уникални и могат да се използват дори през зимата. Така ще защитим кожата си от вредните слънчеви лъчи. Грима също се нанася по-лесно върху добре хидратирана кожа. Устните също имат нужда от хидратация, в зависимост от сезона.

Продукти за хидратация

Идва ред на подходящите продукти за кожа, в зависимост от типа й.

За мазна кожа, най-резултатни продукти са почистващите под формата на гел, почистващ тоник, без съдържание на алкохол и продукти, които не са много мазни, но имат матиращ ефект.

За смесена кожа са подходящи продуктите под форма на гел, не мазно мляко, тоник, без алкохол, и стягащи или хидратиращи гелове.

За суха кожа е добре да употребяваме почистващо мляко, от гримиращ крем и хидратантен гел, обогатен с протеини и масла.

За чувствителна кожа се изискват цяла поредица от продукти, специално предназначени за този тип кожа, както и такива, които не съдържат парфюми и алкохол.

Придържайки се към тези основни понятия и познания за видовете продукти и тяхната употреба. Научете и тези 5 съвета за младост. Всяка жена ще може да направи сама избора и преценката си за серията, която до най-голяма степен ще съчетае на кожата й.

И не забравяйте лятото наближава, а кожата тогава изпитва най-силна жажда. Хидратирайте вашата кожа като следвате нашите препоръки и винаги ще имате сияйна и млада кожа.