Топ 10 съвета за покупка на нов матрак

покупка на нов матрак

На път сте към покупка на нов матрак?

Трудната част за покупка на нов матрак се крие в това, че не съществува научен начин да се предскаже идеалния тип. Такъв, който да е създаден конкретно за вас ще е идеалният избор, но пазарът предлага комплексни или съобразени спрямо известни нужди.

Ето и топ 10 съвета за покупка на матрак

Започнете със закупуването на блян матраците:

Твърдите матраци невинаги са по-добри за гърба – помислете добре, преди да купите твърд матрак, тъй като изследванията показват, че най-добрият матрак за болки в кръста е средно твърдият, а не най-твърдият. Има разлика между твърдата подкрепа и твърдото усещане. Ако искате твърда подкрепа с чувство на комфорт, то такъв се определя от личните предпочитания.

Обемни възглавница

Леките хора не се нуждаят от много големи и дебели възглавници с дюшеци, защото не тежат достатъчно, за да компресира пяната, дори да се докоснат до основата на системната подкрепа. От друга страна, по-големи и по-тежки хора могат да се чувстват по-удобно с такива модели и размери възглавници.

Регулируемите легла са чудесен избор

Ако откриете, че е по-удобно да седите в кресло, отколкото в легнало положение, опитайте регулируемо легло. Такова позволява да издигне главата и коленете леко, да облекчи натиска върху долната част на гърба. Можете също да създадете подобен ефект с подходяща възглавница. Вижте и Спалнята, в която бихте направили всичко.

Гаранция и срок на експлоатация

Добрият матрак има минимум 10 години пълна гаранция. Преди покупката на такъв е добре да се проучат условията на производителя.

Защитете вашата инвестиция

Винаги предвиждайте водоустойчивост на матрака. Петната и нарушаване на целостта на матрака не се покриват от гаранцията.

Избор и покупка на матрак

Опитайте да легнете върху матрак за най-малко 10 до 15 минути. Ако не се чувствате комфортно и не го пробвате за най-малко 10 минути, няма да се получи реално усещане.

Подарете си комфорт

Ако продавачът не ви предлага друго. Когато намерите най-удобния вид матрака, поискайте повече информация за поддръжката на този вид.

Пазарувайте в магазин, която е специализиран за матраци

Опитайте се да намерите магазин, който предлага няколко големи търговски марки, от които да може да избирате.

Не забравяйте, че това е вашият матрак, който ще се грижи за комфорта на гърба и няма да дадете напразно парите си. Не приемайте за загуба на време, прекараното в изпробване. Така е възможно да откриете най-добрия матрак.

Проверете за промоции и продажби на тед матрак и се опитайте да преговаряте за разходи и доставка.