Топ 10 причини за развод

развод при семейните двойки

Топ 10 причини за развод при семейните двойки

Някои хора смятат, че сексуалната изневяра е сред основните причини за развод, но са напълно на погрешна пътека.

Съществуват още десетки и стотици причини, които развеждат семейни двойки, а сред най-често срещаните са следните:

  1. Брак по погрешни причини

Бракът заради пари е една от причините, поради които някои двойки се развеждат. В действителност, много от двойките имат този проблем и той ги кара да напуснат връзката. Други просто се споразумяват за брак, само защото им се предлага с пари.

  1. Изгубени в ролите

Много двойки забравят своите  приятели, начин на живот, след като се оженят, към това се добавят децата и съвсем скоро изгубват самоличността си. Докато децата растат и се нуждаят от все по-малко внимание, съпрузите често са стигнали момента на отчуждение и не могат да си спомнят защо са се оженили.

  1. Липса на индивидуалната идентичност

Co-зависимите отношения не са здрави. След като не се налага да покажете собствените си интереси или нямате възможност да изразите себе си, вие ставате „тъпа“ двойка.

  1. Споделената визия е чужда

Някои хора смятат, че щом сключат брак всичко се е променило. Вашата идея за почивка на курорт може да не е същата, като тази на партньора ви. Шансовете, вие или вашият партньор да сте се променили, променя и очакванията.

  1. Интимността изчезва

В един момент във времето, няма да има промяна, когато става въпрос за интимност. Като цяло, мъжете се нуждаят от сексуална възприемчивост да се чувстват романтично, докато жените се нуждаят от романтика, за да бъдат сексуално отзивчиви.

  1. Нездравословни очаквания

След като един човек не е щастлив, тя или той е трябвало да се принудят значително и да направят необходимите промени. Така, за да изглеждат щастливи отново. Обикновено това става под формата на обвинения, критики, заплахи, подкупване, наказания, оплакване или заяждане.

  1. Финанси

Липсата на финанси, не е единствена причина за развода, а по-скоро липсата на съвместимост. Противоположностите полове могат да се привличат. Това може да стане още, но когато са изправени пред „катедрата по финанси“, развод често настъпва.

  1. Извън обсега

Когато става въпрос за физически контакт, експертите заявяват, че е важно, всяка двойка да има физически контакт. Да, вярно е, че сексът е добър, но вие също трябва да се допълните това с целувки, държейки се за ръце и импровизирани прегръдки. Двойките, които не поддържат интимна връзка, чрез сексуални и не сексуални действия се казва, че са предназначени да бъдат виртуални непознати. Това е друга от многото  причини за развод при семейните двойки.

  1. Различни интереси и приоритети

Ако имате споделен интерес заедно, бракът ви може да бъде успешен. Ако не може да намерите общи страсти, то неминуемо ще се отдалечавате един от друг. Вижте и повече по темата: Брак по сметка или брак по любов.

  1. Неспособност да се решат някои конфликти

Всяка двойка има разногласия това не е сред причините за развод и все пак. Ключът се развива в основни правила и всеки партньор трябва да се чувства уважаван. В някои случаи това изисква 3-та страна, рефер да помогне при определянето на тези правила. Така двойката се учат да преминават през заряди от различни емоции, както щастливи, така и негодувание, но такива да не се таят.