10 златни идеи за домашен уют

домашен уют

Според вас, колко лесно е да се създадете домашен уют? Всичко зависи от опита и желанието да се насочите към нови идеи.

Дори да смятате, че това не е за вас, ви съветваме да опитате с тези 10 идеи за уютна стая и по право домашен уют!

Не се притеснявайте, ако „стандартът на вкус“ се различава от този на обикновено статистическият човек. Ето и нашите:

10 златни идеи за домашен уют!

№1 Електрическа камина – какво по-добро и близко до осъществяване идеята за домашен уют, от най-доброто решение за евтини и голяма стая. Електрическата камина е добре позиционирана срещу вратата или прозореца на срещуположна стена. Колкото по-голяма е камината, толкова по-добре изглежда. Изкуствената камина в стаята на тийнейджър може да бъде опасна. С такава трябва да се внимава, за да не се стигне до изгаряне или пожар. Вижте кои може да помогне, когато се налага извозване на електроуреди.

№2 Екрани – правилно да разгледате екран, изработен от естествени материали – дърво, ратан, с луксозен двустранен кърепа. Екрани поставени в много голяма или малка спалня могат да бъдат поставени в спалнята на деца, когато те са вече на по12-13 години, особено ако членовете на семейството често идват в, без да чукат. Понякога ниските екрани – приветстват решението за нещо по-разчупено, например монтаж с огледало.

№3 Килими – Оставете килими в коридорите и в хола, поставете квадратен или правоъгълен килим, около набор маса за хранене или маса и столове за чай. Сега на мода са обикновени килими, но ако търсите цветно украшение, тогава изберете зелен, кафяв или жълт. В спалнята, до леглото лежи винаги килим от пастелни цветове с висок косъм. Изберете мека розова сянка и избягвайте черно и бордо, както и старомодните модели. Стаята на тийнейджърът е добре да е с килим, който е лесен за почистване. Най-лесният начин да се направи банята удобна е с постелка мат в бяло, пясък или синьо.

№4 Бамбук – този материал под всякаква форма, носи топлина на интериора. Той е дълготраен и издръжлив. Бамбукът е въпрос как да се направи почти всяка стая по-удобна, без ограничения – за рамки за картини и корнизи за столове и шкафове; Бамбукът е винаги добър за детски и юношески стаи; в спалнята, използвайте бамбук, само ако имате светлина мебели от ратан, бял бор или клен, без полиране; бамбукът в коридора не се вписва добре с камък, дори рисуван върху тапет, а останалата част е напълно възможна за аранжиране.

№5 Възглавници – За да се смекчите вътрешността удобно ще е да декорирате с възглавнички в размери 60х60 см. Това са основните предимства на декоративни възглавници. Поставете различни възглавнички, с форма на рула, кръг, възглавници топки, разнообразието от форми изглежда страхотно в стаята на тийнейджър, но в съпружеската спалня, хола е по-добре да изберете класически – квадрат. Когато се налага да изхвърляте стари неща от дома, вижте къде има сметище за мебели, отпадъци.

№6 Растенията – Как да си направим една малка стая удобна? Подредете перваза на прозореца със саксии от цъфтящи растения. Подходящи са теменужки, здравец, камелия, цъфтящи кактуси. За да запълни празнините в една голяма стая, изберете големи растения – сансеверин, фикус, монстера, бенджамин. В коридора, кухнята и хола изглеждат добре домашни цитрус и пухкав розмарин. В банята с прозорец или спрете се на влаголюбиви растения. Почистване на дворове може да е от олза, за да вмъкнете някои от цветята в помещенията.

№7 Венец – това е идеалното решение, как да се направите уютна детска стая. Това е чудесен начин и да добавите меко осветление в детската стая. Удоволствието е доста евтино, но носи много радост!

№8 Къща за домашни любимци – Домашните любимци също са източник на комфорт. Сложете в стаята на тийнейджър топла красива възглавница за котка, кошница за малко куче и пр. Вашият син или дъщеря със сигурност няма да се противопостави на уютното място, за домашен любимец. Украсете нещо в цвета на интериора и няма да се налага да страдат. Това е ясно доказателство за полагане на грижи за животното, като му се създава домашна атмосфера на топлина. От друга страна, не забравяйте, че аквариумите и терариумите, особено големите са неудобни, за тях е по-добре да са поставени в хол или офис. Научете и как професионално да направите почистване на апартамент.

№9 Мирис и ухания – за да създадете домашен уют, всеки ден, трябва да се отървете от неприятните миризми. За целта дръжте баня и кухня чисти. Миризмата от канала на тоалетна, баня, мивка, тютюнев дим, кухня може да бъде отстранена с чести проветрявания, ароматизиране на въздуха и стриктна хигиена. Разберете и за почистване на мазета и тавани, защото на тези места също има множество неприятни миризми.

За да постигнете максимално домашен уют, запалете ароматни пръчици или конуси изработени от естествени съставки, използвайте – саше аромати, окачени миришещи сувенири, арома лампа с етерични масла. Приятни ароматизатори за дома и в хола. Действащи успокояващо и като аромотерапия са уханията на ванилия, канела, розмарин, портокал; в банята – лимон, хвойна; спалня – жасмин, сандалово дърво, тамян, роза, кедър.

№10 Трапезна маса – в програмата да създадете уют в къщата е, разбира се, масата за хранене. Такива са идеално кръгли, но можете да поместите цял куп семейството и приятели около квадратна или правоъгълна маса. Научете и за професионални майстори за демонтаж на мебели.

 домашен уют

Помнете, че маса за хранене е място в центъра, около което семейството не просто се храни, а събира цялото семейство. На нея се говори, чете, посрещат се гости.

Това е най-старото въплъщение за домашен уют, хармония и топлината. Опитайте и вие!