Брак по сметка или брак по любов – втора част

брак по любов или брак по сметка

Наред със споменатите цифри от статистики, проведени проучвания и мнения на специалисти, се оказва още, че брак по сметка и брак полюбов съществуват.

Колкото и странно да ви звучи!

Около 60% от жените между 28 и 40 години сключват брак разумно. Според психолозите, те търсят комфорта и стабилността на връзката и съвместното съжителство.

Брак по сметка или брак по любов!

В повечето случай те не се ръководят само и единствено от материалната страна на нещата. Силният пол на 40 години също търси не само половинка в леглото, но и надежден партньор, на когото да гласува доверие и от когото да получава разбиране.

Пример за брак по сметка: Не са малко и младите момичета, които са готови да кажат с лекота „Обичам те“ и са способни да се впуснат в „Голямата любов“, само заради магията, която ги държи от детството, а именно онази за „принцът на бял кон“.

брак по любов

Оказва се обаче, че най-щастливите бракове са сключените по любов и с разум!!!

Ето и още малко от онези въпросчета, които е разумно да си зададе всеки, преди да каже твърдо „Да“ пред божия служител:

  1. Семейните проблеми не се решават, само в семейното ложе – често и много двойки смятат, че страстта и тръпката в леглото са единственото, което прави брака, а когато тези чувства затихнат, двамата съпрузи са готови да сложат край. Според терапевтите, такива двойки най-често са сключили брак от първите месеци на познанството си, без планове за бъдеще, без общи цели и идеи. Поривът на страстта обаче не може да ги опази от низа с проблеми, които им предстоят по пътя на съвместния живот.
  2. Стабилният брак не е гарант за вечно щастие – представете си живот в клетка, та макар тя да е от злато. Уви в повечето семейства, сключили брак по сметка нещата стоят така – той много, ама много богат, тя млада и красива, а след нея всеки се обръща. Ситуацията е такава – той изпада в ревност и държи изкъсо нещата, както със собствената си кесия, така и с всяка нейна стъпка. Тя има право само на разходка до козметичния салон и то с охрана. Но какво става ако се влюби в инструктора по фитнес?! Дали е щастлива с такъв живот?!
  3. Млади мъже и застаряващи дами – не са малко и онези бракове, в които той е млад, атлетичен, секси, а тя улегнала, бизнес дама на положение. Статистиките сочат, че мъжът рядко обича да е слабият в двойката, а в тези случаи ролите са сменени. Е, дали си струва бартера – „майчинска грижа и пари“ за „младост и красота“?!
  4. За любовта няма граници – все пак да не забравяме и старата сентенция, а ръководейки се от нея и специалистите са на мнение, че в едни 30% от случаите любовта идва след брака. Е, все пак има някаква надежда, бракът да е с щастлив край!!!

брак по сметка