Козметика за бременни

Козметика за бременни

Козметика за бременни

Грижата, избора на козметика за бременни и всичко относно бременността, вълнуват всяка бъдеща майка. Те са част от ежедневието в предстоящите 9 месеца. Ето, защо е важно да им обърнем подобаващо внимание.

Всяка бъдеща майка преминава през хиляди сблъсъци с мислите си за предстоящото майчинство и промените, които ще настъпват с външността й. Понякога дори еуфорията не е достатъчна, за да се справим и да преодолеем страховете си от плашещи факти като наедряване, стрий, белега от операцията, промяна в настроенията и красотата като цяло.

Много бременни се замислят дали ще са така желани и привлекателни, както са били до сега и не закъсняват отговорите на редица въпроси. Разбира се за всяко нещо има решение. Както всяка болест си има лек, а всеки въпрос отговор, така и по отношение на бременността, жените трябва да са напълно спокойни, че макар промените, единствено от тях зависи това как ще изглеждат.

Има хиляди продукти разработени за бременни жени

Козметиката и медицината така са се усъвършенствали и напреднали в технологиите, че днешната бъдеща майка, няма за какво да се притеснява щом става дума за красотата й.

На първо време добре е да знаете, Бъдещи мами, че бабините рецепти не са така ефикасни. Много често се случва младите бременни да се вслушват в съвети на добронамерени по-възрастни роднини, които говорят как с мас или олио може да се предотврати появата на стрии. Някога, когато са липсвали козметики за бременни, може жените да не са имали друга алтернатива, но днес е абсурдно да опитвате тези методи, особено през лятото.

Нуждата от хидратация за кожата през напредналата бременност, става все по-голяма. Грижите трябва да са повече и по-усърдни, защото хидратиращия крем не само освежава, но и придава жизнен и приятен вид.

Грижа за бременни

Грижата за тялото на бременната трябва да е изключителна, а козметичните продукти подбрани с усет и по качества. Стрийте са неприятните белези от бременността, които остават дори след нея. За да се подсигурите срещу тях е добре да започнете нанасяне на специални кремове още в началото на бременността. Обърнете специално внимание на бюста, корема и таза. Това са проблемните зони, където появата на стрии е най-честа, поради бързото наедряване на тези части. Използвайте кремове, гелове и лосиони специално борещи се срещу стрии. Нанасяйте ги поне два пъти дневно.

Ежедневните грижи по отношение красотата на жените не бива да спират, дори в напредналите месеци. Извиненията, че сте бременна не ви оправдават и не бива да се занемарявате. Никой не говори за тежък грим, но гланца, спиралата и прилежно вързаната коса са добро начало да изглеждате страхотно в ежедневието.

Добре е и да обръщате специално внимание на грижата за краката. Поради рязкото покачване на килограми, краката са онази част, която най-много страда. Наред с почивките и качване на високо най-малки 1-н път дневно, е редно да накисвате стъпалата във ваничка с вода и да масажирате с етерични масла. Нанасяйте подхранващи и хидратиращи кремове. Модела на обувки е от значение. Има някои, които силно могат да натоварят краката и други, с които ще имате усещане, че може да полетите. Оттоците са нещо нормално при бременните, а през топлите месеци силно се увеличават. Добре е да избирате винаги подходящата обувка. Хубаво е да следите за всичко, свързано с мода за бременни.

Има редица правила, които е добре да спазва всяка бременна, за да съхрани красотата си по време на бременността, но тези няколко съвета определено ще помогнат много на всяка бъдеща майка.