Козметика от природата

Козметика от природата

Козметика от природата

Няма нещо по-ценно и полезно от козметика от природата. Този еликсир е най-чистият и действа най-благоприятно на кожа, коса и нокти.

Повечето природни рецепти за красота са много ефективни и лесни за приготвяне.

Ето някои от тях, специално подбрани:

Маска за суха до нормална коса:

Приготвя се от равни части ракия, зехтин (може да бъде заменен с бадемово или друг вид олио), жълтък на 1 яйце (не слагайте белтъка, защото обикновено той се пресича и гледката не е никак приятна) и оцет. Смесете добре съставките и може лека да затоплите така приготвената маска. Затоплена тя се поема по-добре от касата. Добре е да престои на косата около 2 часа. След което косата се измива. Маската е по-подходяща за подхранване на нормални и сухи коси. Ако косата е мазна не е желателно маската да се ползва.

Маска за лице:

Приготвя се най-добре ако смесите каймак от домашно мляко с мая за хляб, жълтък на едно яйце и захаросан мед. Към тези съставки може да добавите също и 1, 2 зърна грозде като предварително сте ги пасирали на каша заедно със семките. Добре е преди нанасяне на така приготвената маска да почистите лицето си. Също добре е да се запари кожата на лицето, за да се отворят порите и маската да поеме по-добре. С маската се престоява около 20 минути. След, което се отстранява с хладка вода. Веднъж седмично е достатъчно да ползвате маската. Тя е изцяло с природни съставки придава блясък и мекота на кожата на лицето.

Природна антицелулитна, пилинг маска за тяло:

Много е проста и лесна за употреба. Смесете 2 супени лъжици захаросан мед с 1 супена лъжица мляно каже. С така приготвената смес натъркайте проблемните зони по тялото. Желателно е масажните движения да продължат до зачервяване на кожата. След което започнете да опирате и махате ръката си от тялото. От меда, ръката ви залепва и опъва кожата. По този начин отново ще масажирате проблемните зони и това ще помогне за борбата с целулита.

Още много полезни съвети в областта на грижа за тялото, косата и кожата, може да откриете тук.