Фитнес упражнения за добра форма

Фитнес упражнения

Фитнес упражнения за всеки!

Спорт и фитнес упражнения, вървят ръка за ръка. Те са един от основните компоненти на всяка резултатна диета. Той помага за изгарянето или преразпределянето на мазнините, като в същото време намалява натрупаното в нас напрежение.

Фитнес упражнения за добра форма

В забързаното ни ежедневие често оправдание е, че нямаме време или сили за него. Важното тук е, да проумеем, че без физическа активност положителен резултат от диетата, на която сме се подложили е малко вероятен. Това, дори да е на лице, то такъв ще трае твърде кратко.

Фитнесът, упражненията и ежедневието

Затова нека съчетаем в ежедневните си задължения ходенето до работа пеш, изкачването на стълбите до офиса или в блока (къщата), където живеем. Нека към усилията във фитнес залата, добавим и домакинските задължения. Те също помагат за горенето на калории, а също и воденето на детето до училище (детската градина) с разходка и така нататък.

Списъкът с ежедневни упражнения, който да заменят фитнес ангажиментите, може да е много дълъг стига да имаме желание.

Ето и 3 бързи и неизискващи огромни усилия или време упражнения за тонуса на тялото ни. Тях лесно може да изпълнявате, както на фитнес уреди, така и в домашни условия:

Фитнес упражнения 1:

Легнали по гръб, с прибрани крака и ръце зад тила, повдигаме главата и раменете, като в същото време стягаме корема, без да товарим тила. Издишваме и се отпускаме на земята. Прави се 2 серии от по 10 пъти.

Фитнес упражнения 2:

Легнали по гръб, изправяме гръбнака, после накланяме десния лакът към лявото коляно, а след това левия към дясното. Изпълнява се 2 серии по 20 пъти.

Фитнес упражнения 3:

Легнали поставяме ръцете под таза. Без да извиваме гърба, движим краката си кръгообразно (сякаш караме колело). Бедрата да са на 45 градуса от земята.

Това е малка част от онова, с което може да допринесем добрия тонус и самочувствие. Всичко зависи от индивидуалната настройка и желание. И нека не забравяме:

„…колкото повече, толкова повече“.

Това правило важи с пълна пара, както на фитнес арената, така и на всяко кътче метър на метър!

Научете и кой е най-популярният спорт в света, следвайки линка.