Какво са „Ки Гонг“ – упражнения

Ки Гонг

Ки Гонг е древно, източно изкуство, което учи на хармония с духа и тялото, здравословен начин на живот и дълголетие. В страни от САЩ, Китай, Корея и Тибет още преди векове, това изкуство намира своят дом.

Какво са „Ки Гонг“ упражнения

Днес се популяризира по множество страни по света и помага на много хора, които търсят спасение и промяна от заседналия начин на живот. Изкуството на Ки Гонг е за всички онези, които имат мотив и воля да се променят.

И понеже става дума за цяла наука, която се е утвърждавала и доказвала с годините, избрахме няколко интересни упражнения, за едни от най-често срещаните заболявания. Дано те да са от полза на всеки в нужда или да станат част от бъдещата промяна към по-здравословен начин на живот и дълголетие:

Упражнения за стимулиране на черния дроб:

Прави, с раздалечени крака и с ходила, перпендикулярни на тялото, поставете ръцете си върху бедрата. При издишване изпънете десния крак напред, като запазите позицията на левия крак. Само пръстите на стъпалата могат леко да се обърнат навътре. Останете броени секунди така и върнете към първоначалната, като същевременно вдишвате. Повторете същото с левия крак. Ходилата ви не трябва да се отлепят от пода, а гърбът ви трябва да е добре изпънат. Можете само леко да наведете бюста напред. Изпълнете това 12 пъти от всяка страна.

Упражнения за стомаха и далака:

Прави, поставете краката си един до друг и леко ги раздалечете. Ръцете са максимално отпуснати до тялото. Бавно ги повдигнете на нивото на стомаха. Обърнете дланите нагоре и запазете позицията за секунди.

Раздалечете ръцете. Лявата остава обърната нагоре, а дясната обърнете надолу. Стегнете и изпънете тялото си внимателно, като за целта се повдигнете на палци. Дланта на дясната ръка трябва да сочи земята, като че искате да я изтласкате, а лявата да е насочена нагоре, сякаш го отблъсквате. Повтаря се като се сменя положението на ръцете.

Упражнения за циркулация на кръвта и хубав ханш:

Прави с леко раздалечени крака, постепенно разширявайте разстоянието между тях. Повдигнете коляното и го обхванете с ръце. Изпънете дясната ръка напред, а лявата назад (сякаш опъвате лък). Задръжте няколко секунди. Повторете 10 пъти и сменете краката.

Упражнения за здрави бъбреци:

Прави с лек разкрач. Ръцете да са опънати над главата. Наведете се бавно напред и докоснете земята с пръстите. Останете в това положение 20 секунди.

Това са основните упражнения за елиминиране на токсините, съчетани с правилно хранене вие държите ключа към тайната на добрата форма.

Вижте още 3 упражнения с максимален ефект.