Най-популярният спорт в света – топ 10

Най-популярният спорт

Знаете ли кой е най-популярният спорт в света?!

Популярността от гледането на спортни състезания по света бързо нараства. Приблизително 7 милиарда души на планетата са фенове на един или друг вид спорт.

Кой е най-популярният спорт в света, нека научим сега:

Знаете ли, че бейзболът е много популярен спорт в Америка, докато тенис на маса е популярен за Азия.

Ето 10-те най-популярни спорта в света, представени в нисходящ ред:

  1. Американски футбол

Както говори самото име, този спорт е ограничен до Съединените щати. Въпреки това, американските почитатели наброяват 400 милиона.

  1. Баскетбол

Баскетболът има над 400 милиона фенове по целия свят. Тази игра е създадена в Америка в края на 19 век.

  1. Голф

Голфът има общо 450 милиона фенове в цяла Европа, Азия и Америка. Не е изненадващо, защо тогава е в топ листата за най-популярният спорт.

Най-популярният спорт в света – топ 10

  1. Бейзбол

Бейзболът събира 500 милиона фенове. Първата лига за бейзбол е създадена през 1876 г. и оттогава до наши дни не спира да се разраства. Затова и се нарежда в класацията топ за най-популярният спорт в света.

  1. Тенис на маса

Една от причините, поради които тенисът е толкова популярен, е, че правилата на тази игра са доста прости. Затова и 850 милиона души обичаха тази игра.

  1. Волейбол

Това е изключително проста игра, която изисква малко оборудване и няколко прости правила. За първи път е представена на Олимпийските игри през 1964 г. Волейболът има около 900 милиона фенове по целия свят.

Най-популярният спорт в света – топ 10

  1. Тенис

Тенисът става популярен в 90-те години. Той има поне 1 милиард фенове.

  1. Хокей на терена

Според последните статистики този спорт в момента има 2,2 милиарда фенове.

  1. Крикет

Крикетът има поне 2,5 милиарда почитатели по целия свят. Смята се, че крикетът първоначално бил детска игра. Но днес е една от най-популярните спортове за възрастни.

  1. Футбол

Не е изненадващо, че с повече от 3,5 милиарда фенове по целия свят, футболът е най-популярният спорт в света. Той е и най-популярният спорт за онлайн залагания.