Симптоми на адреналин

Адреналин – това е хормон естествено произвеждан в човешкото тяло и се секретира в цялото тяло, когато то е подложено на някакво травматично преживяване.

Например, ако попаднете в юмручен бой, ще забележите, прилив на енергия, която ще ви даде сили да отвърнете на удара и да атакувате противника си. Отделно от интензивното усещане има и други симптоми, когато се отделя адреналин. Ето няколко от тях:

Адреналин за увеличаване на силата

По време на адреналин, тялото повишава здравината и ние сме способни да правим повече от обикновените неща, например вдигане на големи тежести, да работим по-бързо от обикновено. При упражняване във фитнес зала, когато получите адреналин може да сте в състояние да вдигнете по-голяма тежест, отколкото това, което е било преди.

Без болка

Адреналинът ни пречи да усещаме болка за известно време, например, когато играем, ако се контузим, може да не чувстваме болка. След като той износи болката обикновено, започва мъчителната част. С прости думи, тялото ни предпазва от болката с помощта на адреналин.

Повишена чувственост

В процеса на завишени нива, нашите сетива, зрение и допир са коренно завишени, което позволява по-бързи рефлекси.

Тласък на енергия

Ако спортувате то вие усетили мощта на този чужд на феномен. Например при мач сърцето изпомпва много повече кръв, за да спечели и да спре на опозиция. Това се дължи на адреналин, което дава значително количество енергия като глюкоза и захар, които освобождават кръвния поток.

Учестено дишане

Когато адреналинът се освобождава в тялото се увеличава дишането, в резултат на сърдечната честота. По време на симтомите на завишени нива ще видите също и повишаване на кръвното налягане. Това, дори може да доведе ви накара да се потите.

Повишената мускулна контракция

През това време увеличения поток на кръв позволява на мускулите да реагират по-бързо от нормалното. Приливът на адреналин позволява на мускулите да се свиват повече, което увеличава способността да се вдигне допълнително тегло. След като адреналинът намалява, хора смятат, че не могат да вдигнат със същото тегло, което преди.

Намалено храносмилане

През цялото това време, храносмилателната система се забавя. Приливът на адреналин трае дълги периоди от време и може да доведе до лошото храносмилане, а това да стане причина за стомашно разстройство, запек и повръщане.

Сега, когато знаете за симптомите, научете какво е адреналин наркоман!