Как да поддържате форма за сноуборд сезон

сноуборд

Сноуборд – е забавна дейност в зимния сезон

Сноуборд е нещо, което изисква високи нива на фитнес, непрекъснато обучение и подходящо оборудване.

Как да поддържате форма за ски и сноуборда в сезона

Това е дейност, която включва почти всеки мускул в тялото, но основният акцент трябва да бъдат винаги мускулите на краката и ръцете. Има много упражнения, които могат да помогнат на човек в разработването на силни мускули на краката. Някои от най-добрите от тях са клекове и нападения напред. Ето и 11 ски съвета за ски почивка.

Клековете

Развиват мускулите на бедрата, които поемат голяма част от напрежението, докато се опитвате да се усуквате около препятствията. Това упражнение изисква от вас да огъвате коленете си до степен, че горната част на крака става успоредна на земята, като теглото остава на върха през цялото време. Ръцете могат да бъдат в различни позиции – кръст лъкът, гърба врата. Направете 20 клякания на ден и започнете  постепенно да използвате тежести.

Скокове

Те също помагат много в поддържане на краката в тонизирана форма. За да направите това, опънете ляв крак напред и огъвайте дясното коляно към земята. Тялото трябва да е в изправено положение по време на движение. Има много варианти на това упражнение, но тренировка трябва да се започне по стационарни начини.

За оформяне на ръцете, лицеви опори и трицепс трябва да тренирате ежедневно.

Лицеви опори

Те са доста самостоятелни. Просто трябва да се поставят и двете ръце на пода и след това натиснете гърдите по-близо до земята, колкото е възможно. Лицеви опори обикновено се правят с набори и броят на всеки комплект трябва да се увеличава постепенно.

За трицепси

За да се развие трицепс, също е необходима редовна и ефективна тренировка. За да направите това, което трябва ви е нужен един стол. Седнете в изправено положение и поставете ръцете си върху двата края. Сега натиснете тялото си надолу с ръцете към стола, а след това се изправяйте. Упражнението трябва да се извършва с повишено внимание и обемът работа не трябва да се увеличи изведнъж.

Балансът е също много важно за сноубордисти

Има много упражнения, които могат да ви да контролирате теглото си тяло, например, седнал на голяма гумена топка, застанал на цилиндрични ролки.

В допълнение към всички тези упражнения, развиване на добрата издръжливост е от първостепенно значение за поддържане на фитнес, през целия сезон на сноуборд. Има много аеробни упражнения, като бягане, туризъм и плуване. Това упражнение ще помогне много за увеличаване силата на организма и ще допълни засилено обучение, за онези, които изискват от вас да се подготви тялото за сноуборд действие.