Колко струва луксът зад волана

луксът зад волана

Питаш ли, се колко струва луксът зад волана ти?

Искаш да си самостоятелен, а притежанието на личен автомобил те натоварва и тогава се питаш Колко струва луксът зад волана.

За да се справиш с всички разходи и нужди на колата си, ти предлагаме някои съвети от специалисти, хора с опит в областта и мнението на автомонтьори.

Цениш ли лукса в автомобила

Според различни изчисления, ако караш предимно в градски условия, то разхода на гориво е значително по-висок. Като към тези цифри добавим и амортизацията на автомобила, застраховките и всичко останало, то често излиза, че за движимото имущество плащаме повече от всичко останало.

И въпреки това, без личното МПС не можем, ето защо е добре да знаем, че:

Колко струва луксът да имаш автомобил

Извън градско каране на автомобил със средна скорост 80 км/час е най-енергоспестяващо.

Когато автомобилът е много натоварен, той харчи повече. Това дали е един от луксовете зад волана? Ето, защо добра идея е в него постоянно да има единствено – аптечка, триъгълник, резервна гума и пожарогасител. Доказано е, че разхода пада с 5%.

При условие, че не ползваш климатика, разхода на гориво за автомобила пада с 10%.

Отбягвай да тръгваш с „мръсна газ“

И да спираш, въртейки гуми, това харчи много бензин. Агресивният стил се оказва скъп за повечето от нас.

Луксът зад волана е множество критерии

От козметичните, до задължителните. От финансово правните, до юридическите въпроси.

Изключвай от скорост, когато видиш, че на пътя има задръстване или друго препятствие, което така и така ще те принуди да спреш. Возенето по инерция пести от горивото на автомобила. Луксът зад волана си струва цената!

Когато караш извън градско винаги включвай възможната най-висока предавка, така щадиш не само мотора, но и намаляваш разхода на гориво на колата си.

Икономично е шофирането на висока предавка и ниска скорост

Например на 4-та с 40 км/час.

При възможност един път месечно излизай извънградско. Така не само ще релаксираш, но и ще „продухаш“ колата си, а и акумулатора ще се презареди.

Помни, че цената на автомобила не е само цената, която плащаш при покупката му

Луксът зад волана ти се измерва по множество други критерии. Веднага, след това идват останалите разходи – застраховката Гражданска отговорност, регистрация в КАТ, плащане на данъци в общината по местонахождение, включително данък Покупко-продажба и т.н. Ако колата е втора ръка предстои и подмяна на ремъци, масло, филтри, ако е внос от Чужбина, то транзитните номера и наложените Еко такси утежняват цената й.

И въпреки всичките разходи, струва си онази тръпка, когато натиснеш газта, чуеш двигателя и се слееш с машината, ставайки част от нея и пътя.

Вижте още по темата:
Какъв цвят кола караш, за да ти кажа какъв си