Пренареди живота си

живота

Съществуват ли моменти, в които ти се струва, че сякаш света се е настроил срещу теб?! Нищо не върви, а на всичкото отгоре сякаш си прокълнат от Съдбата. Колко пъти в такива моменти си мислеше, че вината е твоя и ако само малко се беше постарал всичко щеше да е о‘кей, но уви не е така. Да не вземаме предвид и факта, че ти винаги се стараеш, даже прекалено.

Гледаш отражението си в огледалото и го питаш: „Сега накъде“, а отговор няма. Не се притеснявай, понякога нещата просто се случват и дори не се налага да си помръдваш малкия пръст.

Няма да те съветваме да се пуснеш изцяло по течението, нито да се откажеш от досегашния си живот, нито да се бориш с „вятърни мелници“, само преосмисли, преподреди живота си и всичко ще си дойде на мястото.

Така е във всяко едно нещо, дори опитният шофьор и пилотът от „Формула 1“, знаят, че педала на газта се отпуска в даден момент.

Пренареди живота си

Ето, защо избрахме някой интересни сентенции, които да приповдигнат духа ти, да те накарат да се замислиш и да избереш верния път, дори да си на кръстопът с множество посоки.

  1. „Животът е значително по-лек, ако не го максимализираш“, неизвестен автор. Тук може да добавим и, че крайно време е да осъзнаеш, че не можеш да си перфектен за всички, винаги и във всичко. Такъв филм няма!
  2. „Щастието е да се освободиш от представите си за щастие“, Гай Финли, американец, писател, учител, психолог. Към тази мъдра мисъл нека само добавим – Колко пъти ти самият се смяташе нещастен, след като с лекота преодоляваше трудни моменти?!
  3. „Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия теб, или по-точно да си обичан въпреки теб“, Виктор Юго, френски писател. Е, ако всички те обичат здраве му кажи, ако не, значи не те заслужават.
  4. „Не сме добри или лоши, прави или неправи. Просто сме такива, каквито сме“, Дон Мигел Руис, мексиканец, шаман, учител, писател. След такива дума, само може да замълчим.
  5. „Човек има не право, задължение да бъде щастлив“, Хорхе Букай, аржентинец, писател и психолог.
  6. „Начинът, по който гледаме света, създава света, който създаваме“, Бел Кауфман, американка и писателка.
  7. „Важно е да не се въздържаме от наслажденията, а да властваме над тях“, Аристип – древногръцки философ.
  8. „Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всички свои неща, които не си купил с пари“, неизвестен автор.
  9. „Съвършенството е достигнато, не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се махне“, Антоан дьо Сент-Екзюпери, французин и писател.

След такива мъдри мисли, едва ли има смисъл да говорим. И въпреки това, да оцениш сам себе си, да се научиш да се харесваш, обичаш и уважаваш, да гледаш на живота с други очи е може би първата крачка към промяната! За още ударни дози настроение, стимул и оптимизъм, предлагаме ти да прочетеш и темата „Мъдростта на вековете„.