Ауто фън шуй

Ауто фън шуй

Често се сещаш за сентенцията: „Собственикът на автомобил е роб на колата си“, е, тогава ти предлагам да начуиш за Ауто фън шуй.

Знаеш или не, предлагаме ти 13 хитриники, с които може да подобриш комфорта и прекарването в личния си автомобил.

Време е за Ауто фън шуй

И дано все някоя от тях да направи изживяванията зад волана по-интересни, динамични и „разумно“ екстремни:

Жабката трябва да е в ред и чистота, но не и празна

Това е твоят кът или шофьорското богатство и сега е момента да го направиш по твой стил.

Аромотерапия в колата

Ако имаш усещане, че в автомобила ти витае негативна енергия, напръскай с ароматизатор от сандалово дърво, бергамот или градински чай.

Хигиена за автомобила

Карай колата на автомивка поне един път седмично, така ще правиш добро впечатление и ще съхраниш боята по-дълго, предпазвайки я от птичи и насекоми секрети.

Поддръжката има значение

Посещавай автомонтьор или сервиз по поддръжка на автомобили на всеки 15 000 км. В случай, че не караш много, то поне един път годишно прави профилактичен преглед.

Грижа по всяко време

Нестабилността на автомобила, често е в резултат на не напомпани гуми или нерегулирана предница. Ето, защо е добре редовно да ги проверяваш.

Ауто фън шуй

Макар и рядко, се случва воланът да блокира, а покрай него и стартерът. В този случай е невъзможно последвало действие. Специалистите съветват с лявата ръка да се върти бавно волана надясно и наляво, а с дясната ръка ключа без сила, обаче.

Внимавай и с паркиранията в близост от тротоара. Често се случва винтилите, които не са достатъчно стабилни да се разхлабят.

Колкото и да си говорим дупките по пътищата ни са прекалено много, така, че минаването през тях понякога е неизбежно. Затова вслушай се в съвета на експерти и винаги преминавай през неравни повърхности на първа и внимателно.

Много мъже знаят, да не кажем и всички, но когато на жена и се налага да „я теглят“, заради падналият акумулатор, често се оказва голям проблем. Палене на автомобила, чрез дърпане става след бавното затегляне, скоростта е втора, а крака на съединителя. При потеглянето бавно се отпуска педала и колата сама подема работата.

Поддръжка от вътре и отвън

Смяна на моторно масло на лекия автомобил се прави периодично и се избира най-качественото.

Застраховките автокаско си заслужават, защото покриват щетите, независимо дали собственика или друг водач на МПС е виновен.

Предвиждай сутрешния наплив по бензиностанциите и ако се налага зареждай предварително вечер на прибиране.

Винаги бъди на щрек и в готовност, когато си зад волана и не забравяй да спазваш Закона по пътищата!

Вижте и темата: Как да сменим гума на автомобил.