Нувара Елия – Шри Ланка

шри ланка, Нувара Елия

Знаете ли, къде се намира Шри Ланка

Индия и един красив остров, съчетаващ уникални и неповторими красоти, а тук може да видите карта Шри Ланка. Като малко кътче, откъснато от Рая и пренесено на Земята, място, на което човек може да се обърка и често да сметне, зоната за територия на Великобритания.

Нарича се, Нувара Елия и се намира в Шри Ланка или познато още като малка Англия. То е пропито от английски дух, а традициите на местните и архитектурата, допринасят атмосферата на този край. Една виртуална разходка из Нувара Елия, може да обогати познанията ни за околосветските пътувания и да ни научи на нещо полезно.

Обаяние и чар заимствани от Англия

Историята на Шри Ланка

Тя се свързва с холандци, португалци и англичани. До средата на миналия век, това място е английска колония. Почти всяка сграда в Нувара Елия е колоритен. Това място от край време е много предпочитано и заради приятния климат и свежия въздух. Днес на планинския град са се съхранили конни езди, крикет, голф игрища и други. Уникален интерес буди парк „Виктория“ в самият Нувара Елия, който предлага чудни алеи.

Град Нувара Елия

В самия град Нувара Елия – из цялата територия на остров Шри Ланка има организиран транспорт, а придвижването от едно място на друго става с влакове и автобуси. Интерес у посетителите буди и автопревоз от триколесни колички, таксита триколки, известни там като ланкийци тук-тук или по наше му моторикши. Английската архитектура се е настанила трайно на това място, а в храмовете може да се забележи типичният будистки и индустки стил.

Природа и емоции в Шри Ланка

Тук се намира най-високата планина Пидуруталагала. Нувара Елия е странно и причудливо място, в него могат да се видят многообразие от растителен и животински свят. Крави, който се катерят по скалисти хълмове, дружелюбни маймунки и всякакви прелетни птици. Великолепни емоции обещава и разходка из Нувара Елия с влак, чийто маршрут се вие по хълмове, заобикаля водопади и всичко това подправено с хармония и зеленина от природата.

Чаената плантация Нувара Елия, Шри Ланка

Всеки е чувал за цейлонски чай, но не всеки знае от къде идва. Нувара Елия е родината му и по-конкретно Шри Ланка. Днес на това място Нувара Елия има цели огромни плантации Цейлон чай. Отглежда се на прохладен климат и е сякаш на една ръка разстояние от Слънцето. Обработка, отглеждане и бране изхранва местното население на това място.

Вижте още за нещата по света. Предлагаме ви, разходка до Сочи – микс от емоции и вълшебна природа!