Кадис Испания – микс от емоции за всички сетива

Кадис, Испания

Има множество места по света, които будят интереса и докато Рио де Жанейро примамва с карнавалите, а Венеция с романтиката, така и испанският град Кадис има за какво да разкаже на своите гости.

Историята на Кадис е не по-малко атрактивна, а духът и гостоприемството го правят един от най-приветливите градове на Анадулсия.

Кадис Испания – микс от емоции за всички сетива

Порталът на Европа

Градът не носи славата си само заради събитията, които се организират в него. Той си има своя история, култура и настояще. Шеговито често пъти е наричан градче на Анадулсия и се разполага на малък остров в Европа.

Предполага се, че Кадис е най-стария град в югозападната част на континента.

Градът е бил място на финикийци, картагени, а сега е във владение на римляните. Градът буди любопитството на туристи от цял свят. Той има пъстра архитектура и разнообразна култура. Историята му също е не по-малко привлекателна и динамична. Разходка из малките улички на града отвежда до чаровни площади, църкви, театри.

Легендите за Кадис

Градът бил опасан от миналото, за да бъде защитен от пиратски набези. Сред известните пирати бил Франсис Дрейк, който допринесъл значително за Англия и най-значимите морски пътища. Именно той бил виновен за опустошаването и разграбването на Кадис.

Интересът към това място от Европа бил провокиран заради разположението му. Той бил възлова точка за търговията и от него тръгвали множество експедиции, две от тях били на Колумб.

По-късно в съвремието Кадис се превърнал е главно пристанище за цяла Испания и търговията на Новия свят. Градът бързо забогатял и водите около него станали територии за пиратски битки.

Плажовете на Кадис

Въпреки, че до Кадис може да пътувате и със самолет, то по море, нещата ще са още по-очарователни. Кадис впечатлява с безкрайна синева, няколко километра дълга плажна ивица и възможност за сърф.

Из крайбрежната алея може да се посети парк Хеновес, с неповторимата ботаническа градина, да се видят огромните куриозни лайнери и да се погледат авиошоу програми.

Градът обаче няма единствено на туристическа дестинация. В него има завод за самолетостроене, голямо пристанище, корабостроителница и е силно развита рибната промишленост. Всеки един тур има културна стойност и допълва чара на истинската автентичност от испанския град.

Карнавалите в Кадис

Един от най-пищните карнавали е този в, който Кадис чества празника на града. Той не се свежда единствено до цветни костюми и много музика, но и е съпроводен с множество усмивки, маскаради, групи, изнасящи представления и дори забранени теми.

И докато, днес всичко това може да се види на едно място, то само преди два века за подобни изпълнения хората влизали в затвора.

Празникът на Кадис се вихри в пълната си сила, съпроводен от фойерверки, танци и шум. Всичко това е като лабиринт на забавата, както за местни, така и за гостите на града.

Забележителности на Кадис:

Едни от най-характерните елементи са кулите разположени по покривите на сгради. Те са около 150 на брой и са построени през 17-ти и 18-ти век. По онова време идеята за създаването им била да служат като ориентир за пристигащите в града кораби, натоварени за търговия.

Корабите и лодките в пристанището на Кадис са повече от преобладаващите автомобили по улиците на града.

Най-атрактивна и красива част от града е градската алея. Тя е част от красив парк, носещ името Хеновес.

За дългогодишната история на испанския град, свидетелстват вековни дървета, чиято грапавина по кората е истинско доказателство дори за туристите.

Cadiz

Посещение на Кадис

В септември месец посещенията са съпроводени от пищно авиошоу, парашути и хидроплан ери.

Интерес събужда катедралния събор на Светия кръст, който е един от най-големите в страната.

По улиците на Кадис могат да се чуят истории за мореплаватели, прати, месни легенди и разкази за 1812 г, когато в Кадис била приета първата конституция за цяла Испания. В чест на това събитие е издигнат паметник на Конституцията, а в месец март се честват ежегодни тържества.