8 въпроса за сексуалността

сексуалността

Има множество въпроси около сексуалността, за чиито отговори все се двоумим да потърсим отговори. Приятелките не са до там компетентни, за сексолог все не остава време, или изпитваме неудобство, а с партньора не можем и да помислим да коментираме.

8 въпроса за сексуалността

Истината е, че желанията, нуждата от удоволствия не са неща, за които не трябва да се говори, а жизненоважни, които спомагат за нашето високо либидо, даряват ни здрав тонус и вътрешно спокойствие.

Съществуват някои факти и статистики, които могат да са от полза, а ето и 8 от най-задаваните въпроси около сексуалността:

Променя ли се с годините сексуалният профил на човек

Истината е, че жените се менят постоянно. Може една дама до 25 годишна възраст да е затворена и пълна със задръжки, а след това да срещне партньор, с който да промени изцяло нагласите си по въпроса. Обратният вариант, също е често срещан при жени, които вече са родили и от лъвици в леглото се превръщат в изцяло отдадени на бебето майки.

Защо жените бъркат секса и чувствата

Отговорът на този въпрос е свързан с тяхната представа за идеалната сродна душа. Това често се наблюдава и при мъжете. Интересни са фактите, които сочат, че щом една жена има страстна връзка в секса с мъж, то организмът й произвежда хормона окситоцин (хормон на привързаността), а тогава той надвива разума.

Много дами в напреднала възраст се възмущават от факта, че може да са желани

Това е нормално, особено, когато децата порастват и половинките остават сами заедно. Добре известно е, че родителството и либидото не се погаждат добре. За много жени менопаузата действа като освобождаване на желанията, защото връзката между секса и възпроизводството е прекъсната.

Дали женското желание е въпрос на самоуважение

Отговора тук се крие в това, че желаните са способни да желаят. Стреса и депресията са врагове на желанието. Проблемите с щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс и редица други оказват влияние върху желанието на жената.

В какво се превръща либидото, когато липсва желанието

Отговорите са – работохолизъм, майчинство или нарцизъм. Говорим за изместване на либидо и тогава нещо друго заема, вместо секса носи удоволствие. За красавиците това се превръща в предмет на показност, а не на желание.

Как мъжа може да събуди либидото на партньорката си

На заден план остава секса, а на челни позиции се обръща внимание на изненадата, съблазняването. Всеки един романтичен момент може да подтикне жената към другите желания.

Дали желанието е свързано само с пари

Разбира се, когато говорим за двойка, която има бъдещи планове за съвместно жилище, за обзавеждане, нов автомобил, то това ги сплотява още по-силно. Трудностите могат да са спад в желанията, но и изхода им ще дойде рано или късно.

Секс играчките помагат ли

Те стават все по масово явление при двойките, не винаги могат да върнат желанията, но определено внасят разнообразие в рутината.

Ето и някои причини за сексуална скованост.