Сочи – микс от емоции и вълшебна природа

Екскурзия до Сочи

Вълнуващи преживявания и вълшебна природа в Сочи!

Известен като град на трите сезона, Сочи е черноморско, много приветливо, топло и гостоприемно място. Той е по-голям на територия от Москва. Приеман е за южна столица на Русия и е най-дългият град в Европа и на територията на Русия. Крайбрежната му ивица достига 105 км.

Екскурзия до Сочи

Днес в Сочи, посетители, курортисти, туристи могат да се потопят в микс от разнообразие и възможности, сред които са балнеолечение, културни събития, спорт, политически живот, икономика, търговия.

Името Сочи идва от преливащите се три сезона!

Дълга есен, нежна пролет и зима, която понякога се свързва с олимпийските игри, както беше и в настоящата.

Всичко това до голяма степен навява за парадокс на цялото това място, но подправя пикантно и го превръща в интересна дестинация.

Красота и чар, биха го нарекли други, но каквото и определение да дадете на Сочи. Той си остава курорт със световно значение за туризма.

Сбирка от миникурорти

Большой Сочи, което в превод значи Голяма община Сочи представлява селце. Огромен конгломерат и комплекс от по-малки селца и комплекси. Разстоянията от ледниците и плажната ивица са съвсем малки, а това прави мястото още по-уникално. Западен Кавказ се намира само на час път с електричката, а това прави почивката на летните курортисти още по-шеметна. След плажа всеки може да отскочи до заснежената планина и да се замерва със снежни топки или да прави снежни човеци.

Комфорта на природата

В земите на Сочи има от всичко.  Гъсти гори, високи планини, заснежени склонове, водопади, скални образования, минерални извори, езера, реки и т.н. В този град има чуден парк, носещ името „Дендрарий“. В него целогодишно цъфтят разнообразни растения и цветя. Пътечки се простират на 14 км. на фона на беседки, фонтани, скулптори и всичко това доставя огромни дози щастие и наслада за сетивата на туристите. Над самия парк минава лифт, от който може да се зърне цялата тая прелест.

Вода от недрата за Земята

Огнена вода, наричат водите на Мацеста. Той е балнеологичен комплекс на Сочи. На това място кожата потъмнява с тен, дори, когато водата не е гореща. Всъщност приказките разказват, че градът, тъкмо така се превърнал в курорт, а за качествата на лековитата вода, лекарите в миналия век представили доказателствата си. Днес в Мацеста се лекуват всякакви заболявания. Не са случайни и твърденията, че въздухът и водата на този край правят чудеса със здравето. Климата допринася туризма в региона да се развива с пълна сила, а лятото и морето са повече от великолепни.

Забележителности

На територията на Сочи Большой се намира Ахштирската пещера. Тя се разполага в дефилето на р. Мзимта, преминаваща по Красная поляна и морето Адлер. Ахштирската пещера е паметник на архитектурата с първобитно значение. Някога е била убежище за неандерталци.

Ако тази почивка ви допада като идея, хващайте samolet и посетете СВИЯЖСК.