Наръчник на оптимиста

Наръчник на оптимиста

Онлайн наръчник на оптимиста

Франсоа Пиер Гуизо е френски историк и политик, а неговите думи били, че светът принадлежи на оптимиста.

Днес много психолози затвърждават тезата на Франсоа Гуизо, че позитивното мислене е начин да се справим с множество неволи и проблеми в ежедневието. То е пътят към успеха и влие изключително много над психиката ни.

От проведени изследвания става ясно, че оптимистичните хора са по-устойчиви пред редица заболявания, пред симптоми на стрес и разклатено физическо здраве.

Оптимистът има здрава имунна система и е дълголетник

В този ред на мисли, нека всички се опитаме да гледаме по-позитивно над нещата…

Нека да приемем света с ако не розови, то поне жълти очила!

Според американска писателка Анаис Нин, в една от книгите си тя споменава, че всеки от нас вижда света по различен начин. Именно, той се определя от това какви сме самите ние. Ето, защо са важни нагласата и погледа ни над света, а те трябва да преобладават в светли краски.

Ето и няколко съвета на оптимиста, които дава Ананис в някои от страниците си:

  1. Позитивните мисли и действия ще помогнат на всеки да се огради с по-добронамерен свят и повече хубави моменти.
  2. Всеки преценява човека срещу себе си по първо впечатление, а затова трябва винаги да сме лъчезарни и усмихнати. Ведрото настроение е заразително и винаги провокира в отсрещната страна усмивка. Това помага, както при нови познанства, така и при връзки с близки и любими хора.
  3. Насочете се към положителните страни на хората. Ясно е, че всички имаме недостатъци, но когато видим доброто, много повече са шансовете и за нас самите да срещнем поредния приятел.
  4. Оптимизма и позитивното мислене са като магнит. Когато вие се чувствате щастливи, привличате щастливите и успели хора. Позитивните хора имат способността да внасят положителна енергия и светлина в живота на другите, а самата нагласа издава силния дух, което е черта, която се цени от болшинството.
  5. В работата оптимизма помага за справяне по-лесно е ежедневните проблеми и премахва негативното от деня.
  6. Оптимиста съдейства и срещу отключване на нови и рационални идеи и възможности.
  7. Позитивното мислене привлича не само добронамерените хора, но и щастието и хубавите случки и успеха.