Естествени стимуланти за имунната система

естествени стимуланти за имунната система

Търсите естествени стимуланти за имунната система

Попаднали сте на правилното място и в продължение на предходна тема за естествени стимуланти за имунната система, продължаваме списъка…

Кои ли са тези естествени допълнения за имунната система

Предагаме ви да разберете по долу:

Щом на организма не са му достатъчни минерални вещества и витамини, кожата повяхва, а растежът на нокти и коса се забавя. Чупенето, лющенето и набразденият им вид са основни признаци да бъде разпознат слабия имунитет. За косата е характерно губенето на блясък, оредяване и сухота. Кожата увяхва, губи еластичността си и в резултат се появяват бръчки. Ако искате да избегнете всичко това, набавете си пълноценни храни.

Природни стимуланти за имунната система

Витамини и минерали са силните участници в най-важните биологични и физиологични процеси в човешкия организъм.

Така например с дадени храни всеки може да подсили имунитета си. Може да допринесе за благосъстоянието на организма. Ето и една малка част от тях:

Коприва

Тя е богата е на желязо, освен това е страхотен имуностимулатор и спомага за понижаване на теглото. Най-много витамини и минерали се съдържат в младите й листа. Най-голям е ефекта й в съчетание с витамин С;

Пресни зеленчуци

Богати са на витамини и минерали. Има ги особено в сурово състояние и са незаменими за добрата ни форма.

Месото и яйцата

Богати на протеини, поддържат мускулатурата ни. Съдържат още минерали и витамини. Ежедневната им консумация е важна.

Риба

Нискокалорична е и представлява незаменим източник на фосфор. Богат е на витамини и магнезий.

Маково семе

То помага при проблеми със съня. Ако той се дължи на стрес, неправилни хранителни навици или прекалена употреба на кафе е хубаво да се приеме чаша компот от ябълки, поръсени с 1-3 л. маково семе.

Черна боровинка

Предпазва сърцето и защитава от злокачествени образувания (рак). Има високо съдържание на витамини, минерали и манган, необходими за скелета и костите; Подобрява зрението и регулира храносмилането. Сурова помага като слабително, а изсушена или на компот, спира разстройството.

Диня

Благодарение на 90% й съдържание на вода не само утолява жаждата, но помага при проблеми със сърдечната система. Справя се и срещу депресивни състояния.