Мода за бременни

дрехи за бременни

Настъпва момент, в който и вашият тест показва две чертички и тогава трябва да мислите редица неща, в т. ч. за мода за бременни.

Започват приготовленията и мисли за бременността, но те може да са още по забавни и интересни ако проучите някои тънкости, например мода за бременни!

Мода за беременни

В модните тенденции това е от значение, защото рано или късно ще настъпи момент, когато вмъкването в досегашните впити дъни ще е само мираж, а потниците и тениските от преди няколко месеца ще окъсеят бързо.

Това, че ще ставате майка, никак не означава, че трябва да загърбите досегашния си живот, манията по шопинга, поддръжката на красив и перфектен грим. Дори да спортувате може, но има специален вид гимнастика за бременни.

Нека сега се върнем на актуалната мода за бременни, която преди няколко десетки години бе така трудна и почти недостъпна. Истината е, че повечето специални дрехи с по-големи размери ще са ви нужни едва в пети-шести и по-горен месец.

До тогава спокойно може да обличате дрешките, които имате в гардероба до сега. За бременните, които наедряват по-бързо, обаче ще се налага периодично обновяване на гардероба, а то следва да започне и доста по-рано.

От край време грижите и средствата отделяни по бременната са били по-малко от времето, което се определя за подготовка по посрещане на бъдещото дете.

Бременната не бива да се отказва да бъде красива. Тя, дори с коремче, вървящо много пред нея трябва да мисли за удобните дрехи. Бельото и тоалетите са важни, за да се почувства бременната по-комфортно и спокойно. Всичко това трябва да следва и тренда мода за бременни.

Може да сте практични и модерни майки още по време на ранния етап от бременността. Това ще стане, като предвиждате поне няколко размера по-големи дрехи, когато обновявате гардероба си.

Друга добра тактика в освежаване гардероба на бременната е като се наблегне на аксесоарите. Колкото повече и разнообразни модели и цветове имате от тях, толкова тоалетите ви ще изглеждат различни. По този начин, реално може да ползвате само 1-2.

Избор на дрехи за бременна жена

Важно в избора на дрехи за бременни е да избирате прецизно според сезона. По важно от комфорта и свободата за движения на бъдещата майка няма, а това може да се съчетае единствено и само с дрехата отговаряща на сезонната мода. Така например гащеризона е много удобен за бременни, но в хладните и студени дни, а за летните материите трябва да са от естествени платове.

Заложете на естествени материи облекла за бременни

Лен, памук и вискоза са най-удачният вариант. Жилетките и роклите с вдигната талия, също са изключително практични. Туниките, които така завладяха модните сцени, са най-подходящи за бременни жени. Те го доказват с външността си.

По отношение на бельо за бременни, винаги трябва да се търси памучното такова. Бельото трябва да пасва идеално с формата на тялото и да позволява еластичност, без да запарва. Сутиенът, потниците трябва да са съобразени с един номер на горе, защото в тези части жените най-бързо нарастват. Чорапите и чорапогащите също следва да са изработени от добри и еластични материи, за да не забавят и спират кръвообращението.

Ето и 11 важни храни за бременни.

Колани за бременни са полезни до такава степен, че намаляват риса от поява на стрий в областта на корем, бедра и ханш. Коланите за бременни, спомагат за преодоляване на дискомфорт, докато трае бременността и болки в кръста.