11 важни храни за бременни

храни за бременни

Кои са така важните храни за бременни

Да станеш „мама“ не е като да следваш поредната мечата, нито да правиш кариера, нито да имаш скъпа придобивка, това е призвание, на което трябва да се отдадеш, зашочвайки с правилно подбрани храни за бременни.

Това призвание е заложено у всяка жена и за него се иска много повече от желание.

Целият период на бременността е низ от множество моменти, в които не всичко е лесно и преминава като по „мед и масло“ и само, които не го е изпитал може да оспорва.

Всеки миг от бременността е важен за правилното развитие на плода

Сред водещите фактори, влияние оказва правилното и здравословно хранене. Ето, защо избрахме микс от някои полезни и жизненоважни храни за бременни, за да ги споделим с вас и да бъдем част от вашата бременност и бъдещо майчинство.

Всяка една храна за бременни трябва да е натурален, чист и здравословен продукт

Тя трябва да е правилно „сервирана“ за плода ще може да достави всички полезните качества и състави.

Ето и 11 важни храни за бременни:

 1. Пресен портокалов сок – пълноценен на витамин С. Портокалът, също така съдържафолиева киселина и калий, предпазва плода от аномалии.
 2. Банани те са много вкусни и полезни. Богати са на минерали, сред които аклий, а той допринася мускулната активност и сърдечния ритъм.
 3. Прясно мляко – съдържа важните витамин А, D  и В12. Засилват костната система.
 4. Кисело мляко – най-качественият източник на калций, нужен както на бременната и на плода. Чрез него се доставят белтъчини и калий на организъма.
 5. Риба е източник на мастни киселини Омега 3. Те се борят с високия холестерол. Рибата предпазва и подсилва имунната система. Действа антидепресивно. Мастните киселини, които са в рибата подсилва мозъка и нервните окончания на плода.
 6. Червено месо има големи количества на желязо и помага при анемия.
 7. Яйца изпълнени са с белтъчини и допринасят за възстановяване на мускулите.
 8. Зеленчукова салата/супа е микс от витамини. Приети в сурово състояние, те запазват качествата си. Доматите са антиоксиданти и помагат за възстановяване на кръвоносните съдове.
 9. Броколи съдържат много витамин С и А, наред с множество антиоксиданти, фолиева киселина и фибри. Те укрепват сърдечните дейности и се борят с ракови заболявания.
 10. Боб – източник на белтъчини и желязо.
 11. Ядки – всички съдържат високи нива на органични киселини, витамини: A, B, C, P, D. Ядките подпомагат храносмилането и са важна, ценна храна, подсилват имунитета.

Когато вече си усвоила тънкостите в това да си бременна, време е и да научиш за начините на: Възпитание от работещата майка.