Как да откажа цигарите – II-ра част

тютюнопушене

Как да откажа цигарите сега!

Един от ефикасните методи против тютюнопушене е индивидуалният подход при борба с психическа зависимост към цигарите. Много хора пушат по навик. При запитване, защо пушат, повечето отговарят не знам или просто по навик.

Когато решите да откажете цигарите хубаво би било сами да можете да си дадете отговори на някои въпроси. Първият от тях е:

С какво свързвате цигарите?

Нека ви споделя един малко известен факт, а именно желанието за запалване на цигара трае 5 минути. Хубаво е да се знае това, когото се правят опити за отказване на цигарите. Ако вие с всякакви хитринки успеете да се преборите с тези 5 минути ще победите и този вреден навик.

В случаи, че свързвате цигара с кафе и всяка сутрин задължително пушите спрете кафето или го заменете с друга напитка. Най-добре би било това да е билков чай, мляко натурален сок или минерална вода. Може дори да хапнете любим плод, наред с това ще получите ударна доза витамини.

Как да откажа цигарите без да замествате с храна!

През периода на отказване недейте да заменяте цигарата с калорична харна. Именно това е причината много хора да напълняват през периода на отказване от цигарите.

И така денят ви продължава успели сте до обяд да не запалите цигара кога идват следващите 5 минути? Може би след обяда? Ако е така повторете сутрешната процедура или станете от масата поразходете се, подишайте въздух и се насладете на това да сте непушач.

Как да откажа цигарите

И ето, идва вечерта.

Много често хората пушат най-много вечер.

Добре ще е през периода на отказване на цигарите да не консумирате алкохол, защото обикновено алкохола отслабва волята, а на вас в този период тя ви е много нужна. Избягвайте компанията на хора, който са пушачи или биха ви подстрекавали да запалите цигара.

Кажете си искам да откажа цигарите още сега: https://www.interpolezno.com/искам-да-откажа-цигарите.

Правете физически упражнения и разходки на открито, вдишвайте с пълни гърди от свежия въздух и се насладете на усещането. Помиришете ръцете и касата си и ще усетите свежият аромат на сапун и парфюм, а не на цигари.

И запомнете тютюнопушенето не е физиологична нужда. Човек не може да живее без въздух и вода, без храна, но без цигари има начин да живее.