Методи за отказване на цигарите – тютюнопушене

Методи против тютюнопушене

Методите за отказване от тютюнопушене има много и са строго индивидуални!

За по-успешни резултати е нужно да се мисли в две насоки, а именно зависимост от никотина и психическа зависимост.

Много от вас в момента се питат как да се определи степента на никотинова зависимост.

тютюнопушене

Начинът за откриване на симптомите е много лесен!

Така например:

Ако пушите повече от петнадесет години;

Ако пушите по повече от двадесет цигари на ден;

В случай, че пушите тежки цигари с високо съдържание на катран и никотин;

Когато пушите дори, когато сте белен и сте на легло;

Ако пушите повече през първата половина от деня;

Ако ви е най-трудно да се откажете от първата ви за деня цигара, то тогава при вас е налице висока никотинова зависимост.

И съответно ако при вас е налице всичко, обратно на казаното до тук, то при вас зависимостта от никотина е слаба и остава да се преборите само с навика тютюнопушене.

Пушачи при, който никотиновата зависимост е висока задължително ще имат нужна от никотин заместваща терапия. На кратко казано това са препарати, който съдържат по-малки дози чист никотин.

Медикаменти срещу тютюнопушене

Важно е, да се знае, че както всеки медикамент и тези препарати е възможно да дадат странични реакции, а също така трябва и да са дозирани правилно. Така например пушач, който пуши по двадесет цигари на ден и си закупи и постави пластир №10 например всъщност не прави нищо.

Ще се зачудите, защото отговора е, защото дозата на никотина в пластир №10 е за пушачи, който изпушват по десет, а не двадесет цигари на ден. В такива случай хората, които се опитват да откажат цигарите смятат, че тези методи са просто не ефикасни.

Защо ли, чисто и просто защото това е по-лесното в случая. Що се касае до, никотин заместващата терапия, вариантите й са много. Така за всеки един пушач би могло да се предпише подходящия вариант на препарат адаптиран към него и строго индивидуален.

Препарат, който ще му бъде верен помощник в тежката борба с цигари. Отказването от тютюнопушене не е лесно, но не е и невъзможно.

Методи против тютюнопушене

Никой от нас не се е родил пушач нали, а методи в борба с тютюнопушенето има много. Достатъчно е сами да пожелаем да бъдем свободни.

Следва продължение…