Мароко – империя от екзотика

екскурзия до Мароко

Мароко, далечна страна, истинско обаяние от Ориента, въплътено в множество културни и исторически факти на различни народи. Наричат Мароко още империята на екзотика и забележителности.

Предлагаме ти, заедно да се потопим в тази очарователна картина, където дори местното население е така гостоприемно. Всъщност тази своя черта придобива още от своите прадеди, които отваряли „вратата на Сахара“.

Мароко – империя от екзотика

Така наричали тази страна, защото пресичала граници с най-голямата в света пустиня.

И тук няма спор, щом сме в Мароко, то дестинациите, които трябва да обиколим са – Мекнес, Фес, Маракеш, Казабланка и Робат.

Забележителни и места из Мароко

В град Робат, днешна столица на Мароко се намира величествената архитектурна постройка на мавзолеят на Мохамед V. В тази част могат да се разгледат и Хасан кулата, археологическия музей на изкуствата и крепост Шелах.

Не по-малък интерес събужда и площад Джама Ел Фна, намира се в медината на Маракеш. Разходка вечер из него ще представи цялата му пищност и размери в чудни блещукащи светлинки.

Сред най-големите забележителности на Маракеш е и градината на Менара. Цялата се простира на площ от 40 хектара, а около нея се намира павилион пред самия басейн.

Няма как да посетим Мароко и да не се докоснем до частица от вярата и религията й. Едно такова място предлага джамията „Хасан II”, кулата, на която може да се зърне от другия край на Казабланка.

Истинско място за отдих представлява центърът на град Мекнес.

В миналото и той е бил императорски град, но по размери е най-малък от всички императорски селища в страната. Неповторима е и гледката на стената около Мекнес.

За любителите на модерния, съвременен или само традиционен шопинг, то в медината на Фес могат да се открият всякакви чудновати неща. От тях посетителя може да отнесе у родината си за спомен. Сувенири, ръчни изработки на предмети, тъкани изделия и всичко онова, което в динамичния европейски свят е меко казано позабравено. В тази част може да се зърне и древна технология за изработка на кожи и платове.

Символи на Мароко

Тук няма как да не поставим на челни места ментовия чай, който е смятан за национална напитка. Може да се консумира по всяко време на деня, а от него изобилстват аромати, вкусове и качества. Мароканската кухня си остава едно от най-изисканите кулинарни творения на света.

Какво още трябва да знаеш за Мароко

Алкохол се предлага само в хотелите на страната на екзотиката и то единствено за чужденци. Страната е на сух режим. Сред най-изкусителни марокански ястия са известни кускус, шишкебап и тажин, което представлява агнешко или телешко със зеленчуци.

Още от Духа на Мароко може да научиш от страниците на Интерполезно.com.