Летен вирус

летен грип

Внимание летен вирус!!!

Както всяко лято така и в настоящето никой от нас не е застрахован, срещу летен вирус. Колкото подмолни и неочаквани, така и коварно потресаващи са вирусите. И все пак, трябва да има начин да се справим с неприятните симптоми, за да не отиде на вятъра лятната ваканция.

Многообразие на летни вируси

Летните вируси съществуват под много и най-разностранни форми. Често са наричани чревен вирус.

Интересното при тях е, че се проявяват с различни симптоми у различните индивиди.

Могат да се изразят като:

  • летен грип повръщане разстройство и температура;
  • вирус с повръщане и болки в корема;
  • вирус повръщане

и други форми, които обясняват названието му стомашно чревен вирус.

По последни проучвания е доказано, че летния грип познат с гадене, повръщане, световъртеж, стомашно разстройство и отпадналост, при голяма част от хората се проявява и като хрема, главоболие, температура. В някой от случаите летния вирус може да се характеризира и с гърлобол, кашлица, болки в слепоочията, мускулите и ставите.

И колкото и много да са проявите на подмолните малки бацили, които попадат в стомашно-чревната флуора и за часове завладяват човешкия организъм. Съществуват някои антивирусни лекарства против грип и има трикове, с които не на 100%, но поне можем да засилим имунитета. Така да се защитим, в случаи, че сме обградени от болни или т.нар. вирусо носители.

Летните вируси са много по-опасни от зимния грип

Смята се, че летните вируси са много по-опасни от зимния грип. Това се дължи на факта, че удрят имунната система на човешкия организъм в най-слабите й места.

Симптоми на летен вирус

Така например, ако често страдате от болки в ушите, гърлобол, изпитвате сезонен дискомфорт със ставите или имате лабилен стомах, то бацилът на летния вирус ще порази именно най-нестабилните ви места.

Повръщане и разстройство са, сред най-често изявените симпоми.

Летен вирус лечение

Много хора се питат: Има ли ваксина срещу летен вирус?

За жалост ваксина, срещу летен вирус няма. За разлика от многообразието лекарства за грип, формите на проява при летния са разнотипни. И все пак, постарайте се да стабилизирате имунитета, преди да ви е покосил летен грип.

Препоръчително е всяка сутрин на гладно да се приема 1-2 чаени лъжици натурален мед. Соковете от прясно изцедени цитруси спомагат за набавяне на ударни дози витамин С. Всеки ден към едно от храненията, трябва да присъства чаша прясно мляко или кофичка кисело мляко. Млякото е най-силния антитоксин. То не само пречиства организъма от всякакви отрови, но и укрепва имунитета и балансира функцията на стомаха.

Не забравяйте магическата сила на водата. Колкото по-големи количества от нея приемате, толкова по-малки са шансовете, попаднал в организма ви бацил да се задържи там.

Мийте ръцете по няколко пъти на ден. Помнете: Вирус с повръщане се разпространява при допир, докосване и бързо се настанява в стомашно-чревния тракт, където се развива мигновено.

От летен вирус страдат, както децата, така и възрастните.

Доказано е, че той действа много изтощаващо и изпива силите, дори на най-здравия и силен организъм. Ето, защо не бива да се успокоявате от факта, че водите здравословен начин на живот, имате здраво и стегнато, атлетично тяло.

Летният вирус може за част от секундата да ви покруси и за още няколко часа да ви накара да се чувствате като пихтия.

Не се препоръчват силни лекарства при грип в лятото, освен тези за облекчаване на изявеният дискомфорт.

летен грип

При поява на първи симптоми на летен вирус може да се консултирате с личния лекар. Незабавно вземете мерки по туширане на симптомите, преди да ви е тръшнал на легло за цяла седмица.

Продължителността на вирус повръщане и разстройство трае от 2-3 дни до една седмица.

Научете повече и за алергичен конюктивит.