Физическата дейност в действие

Включете физическата дейност в действие

Мислили ли сте, че може да живеете по-дълъг период от време без физическата дейност?

Има същества на планетата, които са така устроени, че могат да прекарат 2/3 от живота си в легнало положение или застой. За разлика от тях, ние хората сме създадени така, че не само да извършваме множество физическа дейност, но и без нея живота ни може да се превърне в истински лабиринт, където не бихме и могли да предвидим на следващия ъгъл, какво заболяване ни очаква.

Знаете ли, че най-обичайното ходене от 5 км ежедневно или в рамките на 45 минути време, действа достатъчно ефективно, срещу редица заболявания?!

Наред с това с физическата дейност и някои упражнения за отслабване може да свалите излишните килограми.

Подготвихме кратка и отбрана статия, чиято цел е не да втълпява всичко, което сме чели от дебелите книги и чували от лекаря. Тя ще помогне да върнем жизнеността, енергията. Тя ще провокира към нормален начин на живот, без зависимости.

Упражнения и физическата дейност

Дейности от типа на ежедневно ходене; изкачване на стълби средно до 6-тия етаж; 7 минути бързо бягане; занимания в двора за около 30 минути; воденето на детето до училището с по-бързо темпо; придвижване с колело; слизане от автобус една спирка, преди нашата са само част от нещата, които могат да ни гарантират здраве, чрез повече физическа дейност.

От пола ще са и упражненията в залата, като упражнения с ластици за корем и други.

Всяка една сфера на живота позволява да бъдем практични и прагматични, стига да го пожелаем.

Така няма да търсите оправдания, че времето все не стига за фитнес, а наред с това би ни защитило от проблеми с рак на дебелото черво; сърдечносъдовата система; хронични болки в гърба; болежки по костите и ставите; излишни килограми (затлъстяване); болки в гърба и гръбначните прешлени.

С какво помага физическата активност, срещу заболявания?!

Физическата дейност намалява количеството лош холестерол, сваля кръвното налягане, а в съчетание с правилно хранене, намалява риска от захарен диабет, изгаряйки излишната захар в организма.

Физическите движения предпазват от наднормено тегло; намаляват отделяне на хормони на растежа, стимулирайки образуване на злокачествени образувания; подобряват метаболизма.

Физическата дейност увеличава минералната плътност на костите, защото всяко движение заздравява и укрепва мускули и ставни връзки, а това облекчава напредването във възрастта;

Движението укрепва мускули на гърба и прешлени, наред с това стабилизира цялостно гръбначния стълб. Коремните мускули действат като поддръжник на гръбначния стълб в изправено положение, лека гимнастика и физически натоварвания никога не са излишни. Наред с тях може да опитате някои тренировки за отслабване.

Обичайте живота, радвайте му се с пълни шепи и отдайте на любимите занимания движейки се! Само така ще съхраните Вашето здраве за по-дълго!